Marian gaborik ilustracka hokej zlaty puk2 2012

Marian gaborik ilustracka hokej zlaty puk2 2012

Gáborík poďakoval hráčom za MS: "Dokázali, že patríme medzi svetovú špičku"

01. júl 2012 o 14:00
Slovenský hokejista Marián Gáborík si zo sobotňajšieho slávnostného ceremoniálu ankety Zlatý puk odniesol cenu pre najlepšieho útočníka uplynulej sezóny. Tridsaťročný kanonier si vyslúžil prestížnu trofej za svoje výkony v zámorskej NHL, no pri ďakovacej reči rozprával hlavne o skvelom predstavení reprezentantov na MS v Helsinkách, na ktorých získali strieborné medaily.

Gáborík v hlasovaní predstihol Mariána Hossu a Miroslava Šatana. V uplynulej sezóne odohral prvýkrát kompletných 82 zápasov základnej časti zámorskej NHL, v ktorých nazbieral 76 bodov za 41 gólov a 35 asistencií.

Marian gaborik ilustracka hokej zlaty puk 2012
Marian gaborik ilustracka hokej zlaty puk 2012

Darilo sa mu aj v play off, keď v 20 dueloch nazbieral 11 bodov (5+6) a jeho New York Rangers vypadol až vo finále Východnej konferencie s New Jersey Devils 2:4 na zápasy. "Veľmi si vážim toto ocenenie. Byť nominovaný spolu so Šatanom a Hossom je veľká pocta. Som veľmi rád, že sa mi podarilo vyhrať," uviedol.Vo svojom slávnostnom príhovore pri preberaní Ceny Jozefa Golonku sa však venoval hlavne reprezentácii a hokejistom poďakoval za senzačné výkony na MS. "V prvom rade sa chcem poďakovať chalanom za reprezentáciu na majstrovstvách sveta. Dokázali, že patríme medzi svetovú špičku," vyhlásil. Gáborík priznal, že ho trochu mrzí, že nemohol byť s nimi vo Fínsku, no počas šampionátu sa sústredil hlavne na boje o Stanleyho pohár. "Snažil som sa nad tým nerozmýšľať, pretože sme hrali v play off a chceli sme získať Stanleyho pohár. Nakoniec sa to nepodarilo. Chalanom som však veľmi držal palce a sledoval som ich. Naozaj si to zaslúžili a je to veľký úspech pre slovenský hokej."Tridsaťročnému kanonierovi pokazilo výbornú sezónu zranenie pravého ramena, ktoré utrpel v závere základnej časti NHL. Napriek tomu odohral na injekciách všetky zostávajúce zápasy, po konci sezóny sa však už operácii nevyhol. Lekári mu stanovili predbežnú dobu liečby na šesť mesiacov, Gáborík však verí, že sa zotaví skôr.

Marian gaborik nyrangers nhl ilustracka
Marian gaborik nyrangers nhl ilustracka

"Už som asi mesiac po operácii, rehabilitácia ide dobre a dúfam, že to bude pokračovať a budem môcť nastúpiť skôr ako za šesť mesiacov," uviedol.Dlhá rehabilitácia by ho nemusela príliš mrzieť v prípade, že sa v zámorí nedohodnú na podmienkach novej kolektívnej zmluvy a začiatok sezóny sa bude musieť odložiť. Na túto alternatívu však príliš nemyslí. "Nechcem o tom hovoriť. Uvidíme, ako to celé dopadne," dodal.