Marián Gáborík

Marián Gáborík Zdroj: reuters

Video: Gáborík sa prebudil a dvoma bodmi pomohol k výhre LA Kings

10. mar 2017 o 10:25
Slovenský hokejista Marián Gáborík prispel v noci na piatok v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu Los Angeles nad Nashvillom 3:2 po predĺžení.

V druhej tretine asistoval pri góle Jaromea Iginlu, v 51. minúte v presilovke svojím ôsmym zásahom v sezóne poslal duel do nadstavenia. V ňom rozhodol opäť v početnej výhode Iginla.

Asistencia Mariána Gáboríka:

Gáborík v tretej časti vyrovnal na priebežných 2:2, keď si po nahodení Alec Martineza spracoval puk a zblízka ho dorazil do siete. Slovenský krídelník si tak napravil chuť po troch zápasoch bez bodového príspevku, v 43 tohtosezónnych vystúpeniach má na konte osem gólov a deväť asistencií. Hrdinom duelu bol ale Iginla, ktorý strelil svoje prvé dva góly v drese Kings.

Tridsaťdeväťročný veterán sa presadil vo svojom treťom štarte od výmeny z Colorada. "Sú to príjemné pocity. Je vzrušujúce byť na ľade v kľúčových momentoch. Som rád, že som prispel k víťazstvu a dokázal skórovať za nový tím," vyznal sa Iginla.

Gól Mariána Gáboríka:

"Králi" vydreli dôležité víťazstvo v boji o play off, v Západnej konferencii im síce stále patrí nepostupové deviate miesto, na aktuálneho držiteľa druhej voľnej karty St. Louis však strácajú už len bod. "Pre nás je teraz už každý zápas akoby súboj play off. Sú to cenné body," poznamenal tréner kalifornského tímu Darryl Sutter.