Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík sa teší na Washington. Rangers sa proti nim darí

Slovenskí hokejisti majú za sebou úspešný víkend v zámorskej NHL. V noci na sobotu si vybojoval postup do play off Andej Sekera (Buffalo) a po deviatich rokoch si zahrá o Stanleyho pohár aj obranca Anaheimu Ľubomír Višňovský. Skúsený slovenský reprezentant si o deň neskôr v poslednom stretnutí základnej časti vylepšil osobné maximum na 68 kanadských bodov. Pred záverečným hracím dňom mal na čele bodovania obrancov šesťbodový náskok na Nicklasa Lidströma z Detroitu.

11.04.2011 09:27
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

V noci na nedeľu nasledoval reprezentačných kolegov po pomoci Tampy aj Marián Gáborík z NY Rangers. „Bolo ťažké čakať na výsledok Caroliny. Sezóna nebola najlepšia, trápili ma aj zranenia. Už je to však za nami. Play-off je o niečom inom,“ povedal 29-ročný krídelník spolupracovníkovi Pravdy Matejovi Grošekovi.

Rangers narazia v prvom kole vyraďovacích bojov na víťaza Východnej konferencie – Washington. Gáborík sa na silného súpera teší. „Majú ofenzívne mužstvo so streleckými esami. V sezóne sa nám ale proti nim darilo. Určite to bude zaujímavá konfrontácia,“ nádejá sa Gáborík.

Keďže jeho tím do poslednej chvíle bojoval o účasť v play-off, nad reprezentáciou a šampionátom v Bratislave a Košiciach nemal veľmi čas premýšľať. S generálnym manžérom Petrom Bondrom bol však predbežne dohodnutý. „Ak by nám to nevyšlo, určite by som prišiel,“ potvrdil.

So základnou časťou sa výborným výkonom rozlúčil slovenský bek Andrej Meszároš. Defenzívna opora Philadelphie prispela k triumfu 7:4 nad NY Islanders dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Vyhlásili ho aj za prvú hviezdu zápasu. Pre rodáka z Považskej Bystrice to bol prvý štvorbodový zápas v kariére. Ešte pred stretnutím si prebral Cenu Barryho Ashbeeho pre najlepšieho obrancu tímu podľa novinárov.

„Bol skvelou posilou pre náš tím. Je pekné opäť ho vidieť na mieste, kde sa cíti dobre. Podáva vyrovnané výkony, hrá agresívne, zodpovedne a je kvalitným obrancom do defenzívy aj ofenzívy,“ pochválil Peter Laviolette v rozhovore pre philly.com svojho zverenca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba