Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík sa už cíti lepšie, v noci ešte cíti bolesť

Manažment New York Rangers verí, že slovenský hokejista Marián Gáborík nebude chýbať tímu NHL dlhší čas. Trenčiansky odchovanec sa zotavuje z otrasu mozgu.

01.03.2011 12:05
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata

Generálny manažér Rangers Glen Sather v pondelok potvrdil, že Gáborík sa už cíti lepšie, ale v noci ešte stále máva bolesti hlavy.

Dvadsaťdeväťročný útočník nehrá od nedele 20. februára, keď nedokončil duel proti tímu Philadelphia Flyers. Gáborík absolvoval v tomto súboji prvú tretinu, potom však zmizol v útrobách Madison Square Garden a v ďalších dvoch dvadsaťminútovkách sa už na ľade neobjavil. Slovák údajne svojim spoluhráčom prezradil, že zranenie utrpel po zákroku pittsburského Brooksa Orpika ešte 13. februára. Ak by to bola pravda, Gáborík so zdravotnou indispozíciou absolvoval dva celé zápasy a nedohral až tretí presne týždeň po spomenutom zákroku.

V októbri a novembri pauzoval trenčiansky odchovanec pre problémy s vykĺbeným ramenom, neodohral spolu 12 duelov. V tejto sezóne má na svojom konte 47 zápasov s bilanciou 17 gólov a 21 asistencií. Naposledy mal Gáborík vážne zdravotné problémy v sezóne 2008/09, kedy ešte v drese Minnesoty nastúpil pre ťažkosti so slabinami a bedrovým kĺbom len na 17 stretnutí.

debata chyba