Gáborík v piatok trénoval, termín návratu neznámy

Marián GáboríkMarián Gáborík Zdroj: SITA

NEW YORK - Marián Gáborík absolvoval v piatok tréningovú jednotku. Informáciu priniesol portál www.blogs.northjersey.com. Pre aktuálne siedmy tím Východnej konferencie je to dobrý signál, rýchlik by totiž mohol pre otras mozgu vynechať zostávajúcu časť sezóny.

 

Pravý krídelník nehral od nedele, keď nedokončil duel proti Philadelphii Flyers. Vedenie mužstva ešte stále nevie určiť definitívny termín návratu trenčianskeho odchovanca, ktorý je kľúčovou postavou v tíme trénera Johna Tortorellu.

 

Gáborík absolvoval v spomenutom nedeľňajšom súboji prvú tretinu, potom však zmizol v útrobách Madison Square Garden a v ďalších dvoch dvadsaťminútovkách sa už na ľade neobjavil. Rozsah jeho zranenia stále nie je známy. Podľa trénera "jazdcov" Johna Tortorellu má slovenský krídelník zdravotné problémy s hlavou, ktoré však nevznikli v priebehu nedeľňajšieho zápasu. V dueli s Flyers sa len čiastočne prejavili Gáboríkove problémy. Slovák údajne svojim spoluhráčom prezradil, že zranenie utrpel po zákroku pittsburského Brooksa Orpika ešte 13. februára. Ak by to bola pravda, Gáborík so zdravotnou indispozíciou absolvoval dva celé zápasy a nedohral až tretí presne týždeň po spomenutom zákroku.

 

V októbri a novembri pauzoval trenčiansky odchovanec pre problémy s vykĺbeným ramenom, neodohral spolu 12 duelov. V tejto sezóne má na svojom konte 47 zápasov s bilanciou 17 gólov a 21 asistencií. Naposledy mal Gáborík vážne zdravotné problémy v sezóne 2008/09, kedy ešte v drese Minnesoty nastúpil pre ťažkosti so slabinami a bedrovým kĺbom len na 17 stretnutí.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy