Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáboríkovi to sype. Aj Ottawe strelil dva góly

Hokejová NHL pokračovala tromi zápasmi, v ktorých opäť zažiaril Marián Gáborík. Útočník NY Rangers strelil na ľade Ottawy dva góly a bol strojcom triumfu Rangers 3:2.

10.11.2011 07:47
Gáborík, Stepan Foto:
Marián Gáborík sa teší po boku parťáka z útoku Dereka Stepana.
debata

Jazdci sa nesú na víťaznej vlne, pričom z veľkej miery za to môžu vďaka gólovo potentnému Gáboríkovi. Rodák z Trenčína totiž podobne ako v dueli s Winnipegom prekonal súperovho brankára dvakrát, čo mu vynieslo ocenenie prvej hviezdy zápasu.

Prvý Gáboríkov gól

Gáborík profituje zo skvelej spolupráce s Derekom Stepanom a Artemom Anisimovom. Je síce pravda, že dlho pred začiatkom sezóny sa hovorilo o Bradovi Richardsovi ako o ideálnom centrovi pre Gáboríka, no hviezda s 19 na drese sa krátko po začiatku sezóny presunula do formácie k Ryanovi Callahanovi a Brandonovi Dubinskom. Tréner Rangers John Tortorella však zúfať nemusí. Gáborík našiel v Stepanovi a Anisimovi dokonalých parťákov, ktorí si na ľade rozumejú takmer naslepo.

„Funguje medzi nami skvelá chémia. Vždy, keď majú chlapci šancu na prihrávku, tak ju vedia nasmerovať presne tam, kam majú. Pri oboch góloch ma Derek parádne našiel. Pokiaľ budeme hrať a napádať súpera ako doteraz, o výsledok sa rozhodne báť nemusíme,“ vyhlásil s deviatimi gólmi najlepší strelec jazdcov.

Druhý Gáboríkov gól

„Naše sebavedomie je na vysokej úrovni. Z tejto pohody chceme čerpať zápas čo zápas a ako lajna sa čoraz viac zlepšovať. Je dobré, že za seba bojujeme. Ak nieto spraví chybu, ostatní zaňho zabojujú,“ priznal ruský útočník Anisimov. Rangers výhrou 3:2 uspeli v piatom dueli v rade.

To naopak Anaheim s Ľubomírom Višňovským sa naďalej trápi a prehral už šiesty zápas za sebou. Káčeri tento raz nestačili na pre nich neobľúbený Nashville, keď mu doma podľahli 2:4. „Sme v ťažkej situácii. Musíme bojovať a pokúsiť sa zlomiť túto sériu prehier,“ priznal obranca Cam Fowler.

Keď sa stretnú dva ofenzívne kluby nie vždy z toho musia byť gólové hody. Presvedčili sa o tom aj diváci v St. Pete Times Forum, kde domáca Tampa zdolala Philadelphiu futbalovo 2:1 po predĺžení. Hrdinom bol pritom netradičný strelec Brett Connolly, ktorý svojím tretím gólom v sezóne rozhodol o triumfe bleskov v 63. minúte.

Sumáre zápasov NHL:

OTTAWA – NY RANGERS 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly: 29. M. Michálek (Spezza, Karlsson), 50. Foligno (Da Costa, Butler) – 30. GÁBORÍK (Stepan), 32. Stepan (Anisimov), 49. GÁBORÍK (Stepan, Anisimov)
Strely na bránku: 31:19. Brankári: Anderson – Lundqvist. Vylúčení: 3:4, z toho Konopka, Cowen na 5 min – Avery, Deveaux na 5 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 19 543 divákov
Hviezdy zápasu: GÁBORÍK, Stepan, M. Michálek.

TAMPA BAY – PHILADELPHIA 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 38. Bergeron (Stamkos, Lecavalier), 63. Connolly (Moore, Kubina) – 30. Hartnell (Voráček, Timonen)
Strely na bránku: 24:15. Brankári: Roloson – Bryzgalov. Vylúčení: 6:8, z toho Downie na 5 min – Coburn na 5 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 19 204 divákov
Hviezdy zápasu: Connolly, Roloson, St. Louis.

ANAHEIM – NASHVILLE 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Góly: 20. Smith-Pelly (Fowler, McMillan), 35. Beauchemin (Perry, Ryan) – 2. C. Smith (Hornqvist), 5. Wilson (C. Smith, Hornqvist), 44. Erat (z trestného strieľania), 42. C. Smith (Wilson, Hornqvist)
Strely na bránku: 33:32. Brankári: Hiller – Rinne. Vylúčení: 4:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 13 529 divákov
Hviezdy zápasu: Erat, C. Smith, Beauchemin.

debata chyba