Dobré noviny
Galéria vo Zvolene vystavuje obrazy speváka Pavla Hammela
TASR
TASR

Galéria vo Zvolene vystavuje obrazy speváka Pavla Hammela

Na archívnej snímke Pavol Hammel
Na archívnej snímke Pavol Hammel — Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ako sa píše na stránke samotného umelca, mnohí možno ani netušia, že Pavol Hammel je nielen známy spevák a skladateľ, ale skutočne všestranný umelec

Zvolen 5. septembra (TASR) - Výstavu obrazov známeho slovenského speváka a skladateľa Pavla Hammela pod názvom "...nech sa páči...", sprístupnili dnes vo zvolenskej Galérii na Tehelnej. Ide v poradí už o 69. prezentáciu galérie v jej niekoľkoročnom pôsobení.

Ako sa píše na stránke samotného umelca, mnohí možno ani netušia, že Pavol Hammel je nielen známy spevák a skladateľ, ale skutočne všestranný umelec. "Predovšetkým v poslednej dobe sa jeho koníčkom stalo aj maľovanie. Jeho záľuba v živých a pozitívnych kompozíciách sa tak preniesla aj na plátna obrazov a tie vyslovenie žiaria farbami. Možno aj preto sa mnohé z nich stali také obľúbené a vyhľadávané na výstavách a vernisážach."

Väčšina diel tohto umelca sa však už teraz nachádza v súkromných galériách a v majetkoch umeleckých zberateľov. Niekoľko obrazov si ale môžu návštevníci Galérie na Tehelnej pozrieť do 5. októbra.

Už ste čítali?