Gašparoviča čaká operácia. Za hranice neuteká
29.1.2011 12:58
akt. 13.03.2015 02:45

Gašparoviča čaká operácia. Za hranice neuteká

Uložiť článok
Prezidenta SR Ivana Gašparoviča čaká operácia bedrového kĺbu. Konkrétny termín ešte nie je stanovený, ale podľa jeho vlastných slov sa uskutoční čoskoro.

Ako povedal v rozhovore pre TASR, operácie sa neobáva, keďže ide v súčasnosti o štandardný zákrok. Hoci mal ponuky, aby využil komfort zdravotníckych zariadení v zahraničí, neurobí tak. „Myslím si, že naši lekári sú dostatočne odborne pripravení, že nemusím utekať za hranice, “ poznamenal prezident.     

Vyšetrenie magnetickou rezonanciou absolvoval v ružinovskej nemocnici, kde sa však bude konať samotná operácia, zatiaľ nespresnil. Podľa jeho vyjadrenia je mu to „prakticky jedno ", v ktorej nemocnici ho budú operovať. „Nechal som to na syna (lekára, pozn. TASR), " vysvetlil.     

Vzhľadom na to, že s problémom bojuje už takmer desať rokov, pričom posledných šesť mu život znepríjemňujú intenzívne bolesti, rozhodli sa lekári, že je najvyšší čas ho odstrániť. Prezident verí, že jeho pohybový aparát sa po operácii zlepší natoľko, že sa bude môcť znovu vrátiť k obľúbenému športovaniu. „Veľmi sa teším, že mi to ďalej umožní zahrať si hokej, tenis, zalyžovať si, " dodal.     

Pacienti po operáciách bedrového kĺbu môžu zvyčajne začať chodiť po dvoch alebo troch dňoch. Celková rehabilitácia však trvá jeden až dva mesiace. Ako v tomto období bude Ivan Gašparovič plniť úlohy vyplývajúce z jeho postavenia, bude záležať od jeho zdravotného stavu.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Ivan Gašparovič
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.