Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: Taký hladký postup sme nečakali

Hokejisti Dynama Moskva sa stali v západnej konferencii ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy prvým postupujúcim tímom do 2. kola play-off. "Aspoň si budeme môcť dobre oddýchnuť. Za päť dní sme odohrali štyri zápasy," vraví Dominik Graňák, najvyťaženejší obranca tímu.

06.03.2012 08:00
Dominik Graňák Foto:
Dominik Graňák s fanúšičkou moskovského Dynama.
debata

Už ste zdravotne v poriadku?
Áno. Lekári mi sňali sadru z ruky po troch týždňoch, takže som ešte stihol záver základnej časti. To mi padlo vhod, mohol som sa rozohrať a dobre sa pripraviť na zápasy play off. Ruka ma ešte sem-tam pobolieva, keď si na zranenie pomyslím, no pri hre ma nelimituje.

Mali ste veľký hlad po hokeji?
Väčší než veľký. Keď nemôžete robiť, čo vás baví a sledujete hokej len z hľadiska, je to nudné a ubíjajúce. Našťastie – v úvodzovkách samozrejme – v zápase, v ktorom som sa zranil, sa zranil aj fínsky obranca Janne Jalasvaara. Takže v rehabilitačnom režime sme fungovali dvaja, ľahšie sa znášal.

Čakali ste taký hladký postup cez minské Dynamo? V základnej časti ste mu dvakrát podľahli.
Nečakali sme, že si postup vybojujeme tak rýchlo. Aj keď sme v základnej časti Minsku dvakrát podľahli, vždy to bolo najtesnejším rozdielom po vyrovnanom priebehu. A pokračovalo to aj v prvom kole play off. Prvé stretnutie sme vyhrali v predĺžení, v ďalších sme sa vždy ujali vedenia a potom sme dobrou hrou v obrane náskok udržali. Výsledok série 4:0 vyzerá jednoznačne, no trochu zavádza. Nebolo to také hladké, ako to opticky vyzerá.

Ktorý zápas série bol zlomový?
Zrejme tretí, prvý na súperovom ľade. Bol i najzaujímavejší: Minsk na nás vyletel, my sme jeho nápor ustáli a v presilovkách získali náskok.

Pomohlo vám, že Minsk hral domáce stretnutia v Bobrujsku?
Áno – a Minsku to trochu uškodilo, no tak to vyšlo. V hlavnom meste Bieloruska chodia na hokej najvyššie návštevy – pätnásťtisícové. Býva tam najlepšia atmosféra. Hrať v takej je veľký zážitok.

Mali ste čas utešiť kvarteto Slovákov v tíme súpera?
Po poslednom zápase sme sa nestihli porozprávať, len sme si podali ruky. Akurát s Jarom Obšutom som prehodil pár slov. Všetci štyria však patrili ku kľúčovým hráčom svojho tímu, na ľade ich bolo vidieť. Z vyradenia boli veľmi smutní.

Koho si želáte za súpera v druhom kole?
Ak Novgorod zdolá Rigu, bude naším ďalším súperom. Ak postúpi Riga, narazíme na víťaza série Mytišči – Čerepovec. S tými, ktorí prichádzajú do úvahy, sme mali v základnej časti približne vyrovnanú bilanciu, takže je to skoro jedno.

V Rusku boli prezidentské voľby, na Slovensku budú parlamentné. Zúčastníte sa?
Zúčastním. Keď som bol počas môjho zranenia doma v Trenčíne, zariadil som si všetky formality tak, aby som mohol voliť. Obálku s hlasovacím lístkom som už poslal na Slovensko. Prezidentské voľby v Rusku dopadli podľa očakávania. Koncom týždňa sa budem zaujímať, ako to bude na Slovensku.

Už ste sa zapojili na klubovej stránke do tradičného hlasovania o najkrajšiu fanúšičku – Miss Dynamo 2012?
Nezapojil, ani som také hlasovanie nezaregistroval. Sústreďoval som sa na hokej, najmä na dva zápasy vonku. Teraz sme dostali dva dni voľna, tak sa na to pozriem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba