Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: V Moskve už nechceme hrať so Slovanom

Víťazný gól moskovského Dynama strelil Slovanu Dominik Graňák. "Využil som, že ma obrana Slovana nechala voľného," uviedol.

24.02.2013 20:32
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák
debata

Predstavoval si obhajca titulu takýto scenár?
Do Bratislavy sme prišli s tým, že chceme vyhrať prvý zápas – a potom sa sústredíme na druhý. Klamal by som, keby som vopred počítal, že prvý zápas vyhráme. Vedeli sme, že Slovan sa pokúsi zdramatizovať sériu a pôjde do nás. Začali sme zle, spravili sme chybu. Zle sme vystriedali, z toho sme dostali v oslabení gól.

Zmenili ste niečo na hre, keď ste prehrávali 0:2?
Nezmenili sme nič. Tréner nám povedal, že sa nikam nemáme tlačiť, hrať zodpovedne svoju hru a čakať na chyby Slovana. Super bolo, že nám tak vyšla druhá tretina.

Videozostrih zo zápasu si pozrite tu

Čo predchádzalo vášmu víťaznému gólu?
Jakub Petružálek mi naň perfektne prihral. Videl som, že keď dostal puk, slovanisti ma nechali voľného, čo som využil. Mal som chvíľu času i dosť priestoru. Proti Slovanu sa snažíme hrať zodpovednejšie z obrany. Vieme, že je brejkový tím, a tak niekedy má v obrane dieru.

Ukončíte sériu v Bratislave?
Pokúsime sa o to. Boli by sme radi, keby sme v Moskve už proti Slovanu nemuseli hrať.

Mali ste pred zápasom stres v súvislosti so vstupenkami pre rodinu a známych?
Brat mi pomohol, odbremenil ma od toho. Vnútorné napätie som cítil, lebo som vnímal, že príde veľa známych a príbuzných. Dobre poznám aj všetkých chalanov súpera. Nebol som z toho vyklepaný, ale mal som to v hlave a v prvej tretine som bol aj trochu premotivovaný.

Ako vznikla potýčka so Štajnochom?
Dvakrát som dostal dve šupy od Michela Miklíka, dve sekerky. Ale to patrí k play off. Aj s Martinom Štajnochom sme sa trošku mydlili, ale aj to bolo v norme.

debata chyba