Halecký: HZDS musí nájsť nového lídra za každú cenu

Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko musí nájsť nového lídra za každú cenu. Uviedol to Jozef Halecký. Strana však podľa neho zatiaľ žiadne meno nemá. Hnutie by sa tiež podľa Haleckého malo snažiť, aby pred voľbami do vyšších územných celkov bolo atraktívne pre Smer.

24.10.2012 16:13
debata (18)

Nový líder má byť súčasťou zmien, ktorými by mala strana prejsť. O svojej budúcnosti bude hnutie hovoriť najbližšie 27. októbra na rokovaní Republikového predstavenstva. „Ako ďalej HZDS je jediný bod programu rokovania Republikového predstavenstva,“ povedal pred pár dňami ústredný tajomník Tibor Cabaj.

Na zasadnutí predstavenstva by sa malo hovoriť o súčasnom počte členov HZDS, ako aj o výbere nového lídra. Cabaj nevie povedať, aké všetky témy delegáti navrhnú. Tvrdí, že pokiaľ ide o nového lídra, žiadne mená v strane nepadajú, k počtu členov sa tiež ešte nevie vyjadriť. Prvé čísla pritom mali byť známe už začiatkom septembra.

Vladimír Mečiar pred časom pripustil, že jeho hnutie už zrejme nebude mať najväčšiu členskú základňu. Počet členov po preregistrácii, ktorá prebieha, by sa mohol pohybovať medzi 5000 až 7000. Začiatkom roka registrovalo hnutie 21.000 členov. HZDS sa okrem preregistrácie členov zaoberá aj zmenou stanov, ktorá má zjednodušiť proces riadenia hnutia. V nasledujúcom období sa mieni zamerať na vlastnú reformu a obnovenie dôvery.

Zmenami sa má zaoberať stranícky snem, na ktorom by sa mala riešiť aj otázka predsedu strany. Pôvodne sa chcelo hnutie zaoberať výmenou lídra ešte v lete. Nového predsedu si má strana voliť preto, že Vladimír Mečiar sa po 21 rokoch rozhodol odísť z čela HZDS. Odísť sa rozhodol v poradí už po druhých neúspešných parlamentných voľbách.

18 debata chyba