Hamšík: Čaká nás boj, Andorra bude kopať a zdržiavať

Marek HamšíkMarek Hamšík Zdroj: SITA

SENEC - Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká v B-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy zápas s papierovým outsiderom. V sobotu nastúpia Slováci na ihrisku futbalového trpaslíka v Andorre (26. marca od 20.00 h).

 

Zverenci Vladimíra Weissa st. sú jednoznačným favoritom tohto súboja, v ich prospech hovorí nielen postavenie v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie, ale aj skúsenosti mnohých hráčov z prestížnych zahraničných súťaží. Medzi najväčšie opory národného výberu patrí aj jeho kapitán - stredopoliar SSC Neapol Marek Hamšík.

 

"Očakávam, že to bude tuhý boj. Andorrčania nám určite nič nedarujú zadarmo. S podobným súperom, Luxemburskom, sme pred pár týždňami prehrali a presvedčili sme sa, že aj tieto malé krajiny už vedia hrať futbal. O nejakom podcenení preto nemôže byť ani reči," pripomenul nepríjemnú spomienku Hamšík a pokračoval: "Očakávam, že Andorrčania budú brániť s jedenástimi hráčmi. Možno nás budú kopať, zdržiavať a určite budú nepríjemní. My však musíme byť pripravení na všetko a hrať svoju hru. Nemôžeme hrať ´zbrklo´. Musíme byť trpezliví, stačí, keď dáme gól v 70. min a vyhráme 1:0. Mali by sme hrať útočne a dať si pozor na rýchle kontry. Dôležité je, aby sme zvíťazili."

 

Banskobystrický rodák strelil v tejto sezóne v drese Neapola jedenásť gólov. "Partenopei" sú aj jeho zásluhou v tabuľke Serie A na vynikajúcom treťom mieste, tri body za vedúcim AC Miláno. Osem kôl pred koncom najvyššej talianskej súťaže teda reálne môžu pomýšľať na zisk ligového primátu.

 

"Ja osobne by som bol najradšej, keby sa nám podarilo získať titul a so Slovenskom postúpiť na ME 2012, ale keďže som teraz na reprezentačnom zraze, Neapol úplne vypúšťam z hlavy a sústredím sa na kvalifikačný zápas v Andorre," uzavrel špílmacher slovenskej reprezentácie.

 

Portál bleacherreport.com zaradil Hamšíka do dvadsiatky možných nástupcov jedného z najlepších stredopoliarov svojej generácie Paula Scholesa. V hodnotení mu patrí šiesta priečka.

 

"Ide o hlavného ťahúňa prekvapujúco úspešného ťaženia Neapolčanov v sezóne. Slovák výrazne pripomína mladého Scholesa. Na majstrovstvách sveta 2010 napriek postupu jeho národného tímu zo skupiny príliš nezaujal, v nasledujúcich rokoch ale o ňom budeme ešte veľa počuť. Ide o gólovo produktívneho, kreatívneho a medzi európskym veľkoklubmi mimoriadne žiadaného stredopoliara," zhodnotil prejav Hamšíka autor hodnotenia Kevin Hough. Najväčšie predpoklady stať sa "novým Scholesom" má vraj hráč Arsenalu Jack Wilshere.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy