Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík dostával kŕče. Proti Andorre však pôjde na doraz

V nedeľu večer ešte naplno zarezával v Taliansku, v pondelok už bol k dispozícii trénerovi Vladimírovi Weissovi. Kapitán futbalovej reprezentácie Marek Hamšík prišiel na senecký zraz pred kvalifikačným zápasom o postup na majstrovstvá Európy s Andorrou v uvoľnenej nálade.

22.03.2011 06:50
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík na zraze slovenskej reprezentácie.
debata

Niet divu, veď Neapolu pomohol v uplynulom kole Serie A k dôležitým trom bodom. Na domácom trávniku sa mužstvo spod Vezuvu tešilo z víťazstva 2:1 nad Cagliari, vďaka ktorému sa na vedúce AC Miláno dotiahlo na rozdiel troch bodov. „Napriek tomu o titule nepremýšľame. Každopádne sme radi, že sme v tabuľke tak vysoko,“ vraví Hamšík.

Trávnik na neapolskom štadióne opúšťal po takmer osemdesiatich minútach. Dôvodom boli kŕče. „Dostal som ich prvýkrát v sezóne,“ vysvetľuje s miernym úsmevom. „Predsalen, v nohách už mám poriadnu porciu zápasov.“

Po náročných súperoch v talianskej lige, by mal nastúpiť banskobystrický rodák v sobotu v Andorre – proti papierovo jednému z najslabších tímov na Starom kontinente. Hamšík však Andorrčanov nepodceňuje. „Je to reprezentačný zápas. Každý v ňom určite pôjde na doraz, aby sme získali tri body. Zaváhanie si totiž nemôžeme dovoliť,“ upozorňuje Hamšík.

K zdolaniu outsidera kvalifikačnej skupiny by sám rád pomohol aj nejakým gólom. Napokon, ten reprezentačný strelil naposledy v novembri 2009, keď z pokutového kopu rozhodol o víťazstve v priateľskom stretnutí nad USA. „Už mi to celkom chýba, snáď čoskoro nejaký strelím,“ dúfa 23-ročný stredopoliar.

Pomôcť pri dobíjaní domácej bránky by mal aj Erik Jendrišek. Priebojný útočník sa po odchode zo Schalke, v ktorom veľa príležitostí nedostával, uchytil v konkurenčnom Freiburgu. „Hrávam v základnej zostave. Iba z posledného zápasu ma vyradila choroba. Už som však v poriadku a môžem naplno trénovať.“

Rodák z Trstenej si nepripúšťa, že by Slováci v Andorre zaváhali – tak, ako naposledy, keď šokujúco nestačili na Luxemburčanov, ktorým podľahli 1:2. „Je to pre nás ponaučenie a facka zároveň. Futbalový život ide ďalej, preto treba znova makať a vyhrávať zápasy,“ burcuje.

Jendrišek vie, že v reprezentanti malej krajiny medzi Francúzskom a Španielskom budú klásť tuhý odpor. Navyše, Slovákom nebude hrať zrejme do karát ani trávnik. „Počuli sme, že nie je práve ideálny. Asi sa nebude veľmi líšiť od tých, na ktorých sa hrá slovenská liga,“ dodáva s úsmevom.

debata chyba