Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík napodobnil Maradonu. Po katarskej dráme má ďalšiu trofej

Futbalista SSC Neapol Marek Hamšík napodobnil Diega Maradonu a ako kapitán mužstva spod Vezuvu zdvihol nad hlavu ako prvý trofej pre víťaza talianskeho Superpohára.

23.12.2014 08:32
debata
zväčšiť Kapitán Neapola Marek Hamšík si preberá... Foto: SITA/AP, Osama Faisal
Marek Hamšík Kapitán Neapola Marek Hamšík si preberá taliansky Superpohár.

Neapol vyhral Superpohár druhýkrát v histórii, v roku 1990 ho získali „modrí“ pod vedením slávneho argentínskeho futbalistu. V pondelok si v katarskej Dauhe poradilo mužstvo kouča Rafaela Beníteza s úradujúcim šampiónom Serie A Juventusom Turín na strely zo značky pokutového kopu 6:5.

V riadnom hracom čase sa duel na Štadióne Jassima bin Hamada skončil 1:1, nerozhodný stav bol aj po následnom predĺžení (2:2). Víťaznú „jedenástku“ v rozstrele dal stopér Kalidou Koulibaly. Slovenský kapitán Neapolčanov Marek Hamšík hral do 79. minúty, keď ho na trávniku vystriedal Belgičan Dries Mertens.

„Duel mal dobrú úroveň, diváci si prišli na svoje. Za 120 minút videli štyri góly a potom sledovali aj bláznivý penaltový rozstrel. Pri ňom sme mali aj šťastie a podržal nás gólman Rafael,“ uviedol na svojom webe Marek Hamšík. „Veľmi sa tešíme. Je to obrovská radosť. Vyhrali sme ďalšiu trofej. Som veľmi šťastný, že som mohol byť pri ďalšom skvelom víťazstve Neapola,“ dodal pre svoj web slovenský futbalista, ktorý patril k najlepším na ihrisku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol #Diego Maradona #Taliansky superpohár