Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík: V Arménsku sme dostali facku. Bude to zasa ťažké

V zápase v Dubline sa v základnej zostave slovenského tímu objavil aj Marek Hamšík. Kapitánov zdravotný stav sa pred stretnutím s Írskom rýchlo lepšil a nakoniec mohol v plnom tempe odohrať celý zápas.

05.09.2011 06:00
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík.
debata

Tréner Weiss sa vyjadril, že ste veľmi chceli hrať. Čo vás najviac ťahalo na ihrisko?
Nechcel som si nechať ujsť takýto dôležitý zápas. Robil som všetko, aby som mohol nastúpiť. Vo štvrtok večer som prvý raz po zranení naplno absolvoval tréning, cítil som sa po ňom dobre, tak som trénerovi povedal, že môžem a chcem hrať.

Až po poslednom tréningu ste verili, že to zvládnete?
Rozhodol až posledný tréning, musel som si v plnej záťaži vyskúšať, či sa neobjavia nejaké problémy.

Keď ste prileteli na Slovensko na zraz, zdalo sa, že ste neverili, že sa dáte dokopy…
Keď som prilietal, už to bolo o niečo lepšie. Najmä prvé dva dni boli veľmi zlé, nemohol som ani poriadne chodiť. Vtedy som nerátal, že to stihnem. Dôležité bolo, že som si dal dva dni voľno, neprišiel som ani hneď na začiatok zrazu, zostal som deň v Neapole. Zranenie sa hojilo rýchlejšie, ako sme čakali.

Zápas s Írskom bol náročný aj fyzicky. Nemali ste už nijaké problémy?
Nie, hralo sa mi dobre, do poslednej minúty som zaberal naplno. Bol to ťažký zápas pre všetkých, ale zvládli sme ho, z našej strany to bol kvalitný výkon.

Mohlo mužstvo dosiahnuť aj viac?
Šance mali Íri, ale aj my. Jednu ja, ďalšiu Vladko Weiss. Obaja sme to mohli riešiť inak. To už nevrátime. Mohli sme vyhrať i prehrať. V posledných piatich minutách nás súper zatlačil, ale chválabohu nedal gól. Remíza v Írsku má svoju cenu, beriem ju.

Čo ste mali urobiť lepšie v šanci, ktorá sa vám naskytla?
Mohol som páliť z prvej, ale to by som možno prestrelil štadión… Keby mi lopta sadla, mohla to byť nebezpečná strela. Podľa mňa som si mal loptu najmä lepšie spracovať, to sa mi nepodarilo.

Oba zápasy s Írskom sa skončili remízami. V ktorom sme mali väčšiu šancu na víťazstvo?
Asi teraz v Dubline. V tomto súboji sme si viac verili a boli sme silnejší v hre s loptou. Bol to dobrý zápas, jazda hore-dole, nechýbali ani pekné akcie, aj diváci si asi prišli na svoje. Teraz sa už musíme pozerať dopredu, na stretnutie s Arménskom.

Arménsko je papierovo slabšie ako Írsko, ale už prvý vzájomný zápas naznačil, že vás čaká silný súper…
Už sme sa o tom presvedčili, v Arménsku sme dostali poriadnu futbalovú facku. Budeme to mať ťažké aj v odvete. Čaká nás tvrdý boj.

Ako vidíte pred týmto stretnutím postupové šance?
Ešte sa ťažko vyslovujú nejaké prognózy. Všetko je otvorené. Dôležitý zápas bude aj v Rusku, ktoré privíta Írsko. Po utorku môže byť o niečo jasnejšie, hoci rozhodnuté ešte ani potom nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba