Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hamšík: Za náš výkon sa hanbím. Aj za môj

Ťažký návrat čakal včera troch slovenských futbalových reprezentantov, ktorí obliekajú dres lídra českej ligy Viktorie Plzeň, do svojho klubu.

15.11.2012 16:17
Hamšík Foto:
Česká radosť, slovenský smútok. Slovákom prvý polčas vôbec nevyšiel.
debata (11)

„Chcel som sa vrátiť do šatne ako víťaz, ale nič sa nedá robiť. Sklopím uši a niečo musím vydržať a trošku sa obrniť. Česi budú mať aspoň chvíľu navrch a dajú nám pocítiť, že nás jasne zdolali. Najmä Pavel Horváth i David Limberský si vedia vychutnať takéto víťazstvo,“ vravel útočník Marek Bakoš.

Česi uznávali, že taký rozdiel v súboji so Slovenskom nečakali. „Aj mňa prekvapilo, že sme podľahli rozdielom triedy a domáci boli takí dobrí. Český futbal sa v stredu v Olomouci predstavil v plnej svojej kráse a tiež sa potvrdilo, že pokiaľ majú jeho hráči sebavedomie, sú nebezpeční,“ pokračoval Bakoš.

Súperových hráčov pozná dobre, najmä tých, ktorí hrávajú v domácej lige. Nastúpili až deviati, kým zo slovenskej súťaže sa na ihrisku objavil jeden. „Poznám ich, stretávame sa v ligových zápasoch, mal som medzi súpermi aj spoluhráčov z Plzne. Čakal som, že podajú dobrý výkon, ale hrali sebavedomejšie, ako som predpokladal. Možno to bolo aj tým, že dali dva rýchle góly. Nás ovplyvnili negatívne, najmä psychicky.“

Plzenský strelec vybehol na ihrisko po prestávke, spolu so spoluhráčom z Viktorie Ďurišom. Ani v ôsmom reprezentačnom štarte sa nezapísal medzi strelcov. „To ma mrzí, na to sa mi aj ťažko odpovedá, usilujem sa odviesť v zápase maximum a, žiaľ, nejde to. Tréner chcel, aby sme v druhom polčase viac podržali loptu, väčším pohybom pripravili nejakú šancu, veľmi sa nám to nepodarilo,“ uznal Bakoš.

Veľké sklamanie prežíval aj Marek Hamšík, ktorý si v Škrtelovej neprítomnosti dal na rukáv kapitánsku pásku. Nastúpil na svoj šesťdesiaty zápas v reprezentačnom drese. Stredopoliar SSC Neapol v ňom strelil desať gólov. „Neukázali sme vôbec nič. Ešte šťastie, že nešlo o kvalifikačné body. Za náš výkon sa hanbím. A aj za svoj,“ zdôraznil Hamšík.

11 debata chyba