Hantuchová: Ďalší zápas bude možno ešte ťažší

Daniela HantuchováDaniela Hantuchová Zdroj: lta.org.uk

LONDÝN - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová vzhľadom na slabšiu formu po takmer dvojmesačnej pauze pre zranenie členka nebola favoritkou sobotňajšieho zápasu 1. kola dvojhry žien na OH v Londýne s čínskou grandslamovou šampiónkou Na Li.

Víťazku parížskeho antukového Roland Garros 2011 však zdolala na tráve wimbledonského All England Lawn Tennis and Croquet Clubu 6:2, 3:6, 6:3 a varovala pred prípadným podcenením súperky v 2. kole, Francúzky Alizé Cornetovej.

"Na tráve hrá dosť nepríjemne. Hrali sme tu tréningový zápas a nedala mi v ňom veľa šancí. Dnes porazila Paszekovú, ktorej sa v ostatnom období na tomto povrchu darilo. Určite to bude náročný zápas, možno ešte ťažší ako proti Na Li. Musím byť dobre oddýchnutá a pripravená," podotkla Daniela Hantuchová, ktorá 25. júna na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka takisto na adrese SW19 Church Road prehrala v 1. kole s Američankou Jamie Hamptonovou.

"Úrovňou sa to vôbec nedá porovnať. Dnes sa hrala naozaj úplne iný tenis. Vďačím za to aj kapitánovi fedcupovej reprezentácie a môjmu nedávnemu trénerovi Maťovi Liptákovi, s ktorým sme tu mali fantastickú prípravu, poctivo sme makali a teraz sa to ukázalo," upozornila D. Hantuchová. K prekonaniu Na Li povedala: "Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo poraziť takú hráčku. Je veľmi skúsená a vie, ako zvládať takéto zápasy. V druhom sete bola agresívnejšia, aj preto sa nachádza v rebríčku tam, kde je. Som rada, že som ju v treťom sete brejkla a dotiahla som to k víťazstvu."

Hantuchová laborovala od apríla, keď sa napriek zdravotnému hendikepu pričinila na antuke v Marbelle proti Španielkam o návrat tímu SR do elitnej osmičky Fed Cupu: "Urobila som to pre moju krajinu. Jediné, čo by som niekedy chcela, je o čosi viac vďačnosti, ale za tie roky som si už zvykla. Bolo to moje rozhodnutie, nemusela som nastúpiť. Nedalo mi to však, hrala som nielen za seba, ale za všetkých."

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: lta.org.uk
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy