Hantuchová sa lúči s USA, prehrala dvojhru aj štvorhru

Daniela HantuchováDaniela Hantuchová Zdroj: SITA

CHARLESTON - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako desiata prehrala v osemfinálovom 3. kole na turnaji WTA Family Circle Cup v americkom Charlestone v Južnej Karolíne s domácou Christinou McHalovou (18) v ich premiérovom vzájomnom súboji za 118 minút 6:7 (3), 1:6.

 

V prvom sete pritom Hantuchová viedla 3:0 a 40:0 na príjme a neskôr ako returnujúca bla trikrát dva fiftíny od zisku tejto časti. V dlhom a pre nasledujúce dianie zjavne kľúčovom treťom geme druhého dejstva nevyužila Slovenka dovedna sedem brejkbalov, z nich prvé tri v rade. Po chvíli už mala manko 1:4 a v šiestej hre inkasovala ešte jeden brejk.

 

Americká tínedžerka s írsko-kubánskymi koreňmi McHalová (97. v renkingu), bola vlani v semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni v Québecu, v tejto sezóne už zdolala napríklad dvojnásobnú grandslamovú šampiónku Svetlanu Kuznecovovú a priamo v Charlestone v 2. kole povolila len jednu hru ďalšej renomovanej Ruske Alise Klejbanovovej.

 

Vlaňajšia charlestonská semifinalistka Hantuchová si odnáša 60 bodov do singlového hodnotenia a šek na 7850 dolárov. Dobrý výsledok na tomto podujatí veľmi potrebovala vzhľadom na ambíciu byť medzi 32 nasadenými hráčkami na prelome mája a júna na Roland Garros.

 

Hantuchová po prehre netajila sklamanie. "Štve ma to, pretože zápas bol v mojej réžii. Súperku som tlačila, prakticky v každej hre som mala gem-point, no nevyužila som šance, čo sa mi vypomstilo. Škoda úvodu zápasu, keď som viedla 3:0 a 40:0, no nepodarilo sa mi získať dvojitý brejk. McHaleová tam zahrala dve esá a postupne sa chytila. Nemala čo stratiť, hrala bez zábran. Takéto tenistky sú vždy veľmi nebezpečné. Prekvapila ma svojím druhým servisom, ktorý bol hlboký a veľmi účinný. V tajbrejku som správila niekoľko chýb, dala som pár milimetrových autov, súperka naopak viackrát "vyčistila" čiary. Druhý set som prehrala 1:6, no mohlo to dopadnúť úplne ináč. V každom geme sme sa ťahali cez zhodu,"

 

"Nemala som v Charlestone žiadne veľké očakávania. Povedala som si, že pôjdem od zápasu k zápasu. Po úvodných dvoch hladkých víťazstvách nad Ruskami Kudriavcevovou a Rodinovou som však cítila, že by sa som sa mohla dostať ďalej, ako do osemfinále. Hrala som uvoľnene, bez tlaku. O to viac sa mrzí prehra z McHaleovou," dodala Hantuchová, ktorá vo štvrtok neuspela v Charlestone ani v osemfinále štvorhry.

 

Spoločne s Ruskou Mariou Kirilenkovou prehrali so štvrtým nasadeným americkým párom Bethanie Matteková Sandsová, Meghann Shaughnessyová 5:7, 6:7 (2).

 

"Pravdupovediac, už by som bola najradšej doma, lebo v posledných dňoch toho bolo už príliš veľa. Po Miami som nemala žiaden čas na oddych, včera aj dnes som v Charlestone musela odohrať dva zápasy. Na štvorhru som ani nemala nastúpiť. Zmena povrchu a nahustený zápasový program, to určite neprospieva môjmu ramenu, s ktorým som vlani na začiatku antukovej sezóny mala problémy," dodala Hantuchová, ktorá sa po prílete do Bratislavy začiatkom budúceho týždňa zapojí do prípravy na fedcupový zápas so Srbskom.



Christina McHalová (USA) - Daniela Hantuchová (SR-10) 7:6 (3), 6:1
Bethanie Matteková-Sandsová, Meghan Shaughnessyová (USA-4) - Daniela Hantuchová, Maria Kirilenková (SR/Rus.) 7:5, 7:6 (2)

 

Jelena Jankovičová (Srb.-3) - Chanelle Scheepersová (JAR) 6:2, 6:2
Sania Mirzová (India) - Sabine Lisická (Nem.) 6:4, 6:4
Jelena Vesninová (Rus.) - Samantha Stosurová (Aus.-2) 6:4, 6:1
Julia Görgesová (Nem.-12) - Šahar Peerová (Izr.-5) 6:2, 6:3
Yanina Wickmayerová (Belg.-6) - Anna Tatišviliová (Gruz.) 6:4, 7:5
Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR-15) 7:6 (6), 7:6 (9)
Šuaj Pcheng (Čína-11) - Naďa Petrovová (Rus.-7) 6:3, 5:7, 6:2

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy