Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová skončila v Eastbourne skrečom

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v sobotňajšom stretnutí semifinále dvojhry na turnaji WTA Aegon International v anglickom Eastbourne (Premier, dotácia 618 000 USD, tráva). V súboji s Češkou Petrou Kvitovou nasadenou ako piatou prehrávala 6:7 (9), 2:4, keď po 100 minútach odstúpila. Druhý vzájomný zápas sa pôvodne mal uskutočniť už v piatok, ale znemožnil to dážď.

18.06.2011 14:34 , aktualizované: 16:29
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová.
debata

V prvom sete Hantuchová viedla 3:0, za stavu 4:3 (už bez brejku) sa nechala ošetriť, po deviatom geme si vyžiadal konzultáciu s koučom Matejom Liptákom, ktorý v minulosti trénersky viedol práve Kvitovú. V tajbrejku Slovenka dosiahla sľubný priebežný obrat z 3:5 na 6:5 a servis, ale setbal nevyužila. Dvadsaťjedenročná ľaváčka Kvitová, 8. vo svetovom rebríčku, potrebovala štyri možnosti na zisk úvodného dejstva, ktoré trvalo 75 minút. Na začiatku druhej časti si semifinalistka vlaňajšieho Wimbledonu Kvitová vytvorila náskok 3:0, a hoci neťažila z vedenia 30:0 na príjme vo štvrtej hre, už nedala 28-ročnej popradskej rodáčka šancu na návrat do zápasu, ktorý napokon ani nemal mečbalový koniec.

„Je to nové zranenie, brušný sval na ľavej strane. Stalo sa mi to za stavu 3:0 v prvom sete. Dobiehala som bekhend a tým, že strašne fúkalo, vietor zrazil loptičku ešte nižšie. Urobila som nejaký blbý pohyb a zacítila som ostré pichnutie. Skúšala som hrať ďalej, zatejpovali mi to, ale nevyzerá to dobre. Neviem, čo s tým zranením budem robiť. Bola som práve na ultrazvuku, mám tam vraj malé krvácanie. Je to hrozne frustrujúce, hrala som tak dobre…“ povzdychla si Hantuchová. „Dnes fúkalo ešte asi desaťkrát viac ako vo štvrtok proti ´Venuši´. Aj sme si s Petrou vraveli, že v takom vetre ešte ani jedna z nás nehrala. Ja som aj po tom zranení bojovala, boli tam šance, obe sme to mali vzhľadom na podmienky veľmi ťažké. Pri returnoch som sa však podvedome bála hrať čokoľvek dočahované. Aj pri dopade po podaní som tam cítila otrasy. Možno som si to zhoršila tým, že som tak dlho hrala. Nedokážem však len tak odísť z dvorca.“

Hantuchová vo štvrtok vo štvrťfinále na 11. pokus premiérovo v kariére zdolala Američanku Venus Williamsovú, dosiahla svoj okrúhly 20. úspech proti niektorej z bývalých či terajšej líderke svetového rebríčka a 36. raz postúpila do semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni – v tejto sezóne to zvládla štvrtýkrát.

Dvadsaťosemročnej popradskej rodáčke Hantuchovej snaha revanšovať sa Kvitovej za prehru 4:6, 2:6 z februárového bratislavského zápasu na tvrdom povrchu v hale v rámci Pohára federácie. Z areálu Devonshire Park si odnáša šek na 29 000 USD a k nemu 200 bodov do počítačového poradia, v ktorom figuruje na 25. pozícii (už bola aj o 20 miest vyššie). K 20. júnu vystrieda Dominiku Cibulkovú po 20 týždňoch na poste slovenskej jednotky.

Eastbournská finalistka z roku 2004 Hantuchová dosiahla tretie semifinále zo svojich ostatných štyroch turnajov (pred Roland Garros to bolo v Štrasburgu, pričom v grandslamovom Paríži vyradila svetovú jednotku Caroline Wozniacku z Dánska) a v rámci toho sa môže pochváliť zápasovou štatistikou 13:4. V pondelok nestačila vo finále v Birminghame na Nemku Sabine Lisickú, v stredu v eastbournskom osemfinále prekonala čerstvú grandslamovú šampiónku z parížskej antuky, Číňanku Na Li. V 1. kole Wimbledonu si Hantuchová zmeria sily s niektorou z kvalifikantiek.

Dvojhra – semifinále:

Petra Kvitová (ČR-5) – Daniela Hantuchová (SR) 7:6 (9), 4:2 – skreč, Hantuchová po 100 minútach odstúpila

debata chyba