Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová: Štedrý deň? Asi ho strávim na pláži

Daniela Hantuchová (28) si predsunula začiatok novej sezóny a dobrovoľne sa vzdala Vianoc na Slovensku. Čo to znamená? Slovenská tenistka včera odcestovala do exotického Singapuru, kde sa od piatka do nedele uskutoční exhibičný turnaj, na ktorom by nemala chýbať. Priamo odtiaľ odletí do Austrálie. Tam sa po Novom roku rozbehne nová sezóna. Do kolotoča turnajov na hlavnom ženskom okruhu WTA nasadne už štrnásty raz.

15.12.2011 06:30
Hantuchová, bikini, Sports Illustrated Foto:
Daniela Hantuchová pred objektívom ukázala, prečo ju radia medzi najkrajšie tenistky sveta.
debata

„Singapur bol v pláne už dlhší čas. Je tam solídna konkurencia, môže mi to pomôcť. V piatok nastúpim proti Talianke Pennettovej a potom sa uvidí. Priamo do semifinále nasadili rebríčkovo lepšie postavené hráčky – Poľku Radwanskú a Austrálčanku Stosurovú,“ vysvetlila Hantuchová pred odchodom do Ázie.

O svojom ďalšom programe povedala: „Už sa nebudem vracať domov, lebo by nemalo význam letieť na Slovensko a po pár dňoch zasa naspäť do Austrálie. Viac by som sa nacestovala, než si to užila. Priznávam, že nebyť doma na sviatky bude pre mňa novinka. Aj keď som sa v minulosti pripravovala v Afrike alebo na Floride, vždy som na Vianoce na pár dní prišla domov. Teraz to bude inak.“

Hantuchová priznala, že toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Nakoniec dostala prednosť nerušená príprava v austrálskom teple s novým trénerom Claudiom Pistolesim a kondičným trénerom Markom Wellingtonom. Ako strávi slovenská dvojka Štedrý deň? „Asi to bude niekde na austrálskej pláži. Pripravovať sa budeme v blízkosti Brisbane. Budem sa však snažiť čo najviac trénovať a nemyslieť na to, že nebudem počas sviatkov doma,“ uviedla.

S Pistolesim sa dohodla na skúšku do konca januára. Tu je bližšie vysvetlenie angažovania 44-ročného Taliana. "S Claudiom sa poznáme už roky, má veľa skúseností. Trénoval aj svetovú jednotku Moniku Selešovú. Bolo to jedno z mojich kritérií, aby to bol tréner, ktorý už niečo dokázal. Jeho štýl je agresívny, čiže hra s častejším prechodom k sieti, čo mi môže iba pomôcť. Párkrát sme si v minulosti zahrali, ale nikdy sme spolu netrénovali. Čaká nás testovacie obdobie do konca Australian Open a potom uvidíme. Nie je pre mňa ľahké nájsť niekoho, kto ma naučí nové veci a to mi automaticky pomôže. To by sa rovnalo zázraku. Je mi jasné, že je to všetko na mne. Tréner mi môže k úspechom len dopomôcť.

Hantuchová ukončila sezónu na 24. priečke svetového rebríčka. To sa jej máli. Stále sa chce posúvať vyššie. „Moje ciele pre novú sezónu sa nemenia – chcem sa opäť dostať do najlepšej desiatky rebríčka. Inak by to celé pre mňa nemalo zmysel,“ podotkla popradská rodáčka.

Bývalú svetovú päťku v minulej sezóne často sužovali zdravotné problémy – pravé rameno i ľavá päta jej k lepším výkonom nepomohli. „S mojou fyzioterapeutkou Ivetou Stankovou sme tvrdo pracovali, aby sa rameno dalo do poriadku. Podarilo sa. Je to skvelý pocit, keď idem podávať a ruka nebolí. Čo sa týka päty, stále to zranenie cítim, ale zlepšuje sa to,“ vysvetlila Hantuchová.

Kto je Claudio Pistolesi
Štyridsaťštyriročný rímsky rodák sa ako tenista dostal najvyššie na 71. miesto vo svetovom rebríčku. V minulosti už koučoval Monicu Selešovú, Davideho Sanguinettiho, Annu Smašnovovú, Maru Santangelovú, Takaa Suzukiho, Simoneho Bolelliho, Michaela Berrera a naposledy Robina Söderlinga. Pozoruhodné je, že Sanguinettiho v roku 2000, Bolelliho v sezóne 2007 a Berrera predvlani doviedol k triumfu na bratislavskom challengeri Slovak Open.

Kto je Mark Wellington
Pôvodom Angličan s Hantuchovou spolupracoval už pred piatimi rokmi. Spoznali sa v Bolletieriho akadémii na Floride a podľa jej vlastných slov si dobre sadli. V minulosti kondične pripravoval aj Mariu Šarapovovú, Viktoriu Azarenkovú či Martina Verkerka. V práci so športovcami na špičkovej úrovni vždy kladie dôraz na vyhýbanie sa zraneniam a má rád heslo: menej je niekedy viac. „Veľa tenistov má príliš nabitý kalendár. Hrajú priveľa a potom sú zranení. Tomu sa snažím zamedziť,“ píše Wellington v internetovej sekcii Athletes and Coaches na wordpress.com.
 

© Autorské práva vyhradené

debata chyba