Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová v osemfinále nestačila na Schiavoneovú

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA v Ríme s favorizovanou dvojkou tohto podujatia, domácou Francescou Schiavoneovou, za 160 minút tesne 6:3, 2:6, 5:7.

12.05.2011 17:02 , aktualizované: 18:43
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová.
debata (1)

Bývalá päťka svetového rebríčka pritom v súboji s tou terajšou dosiahla v treťom sete sľubný priebežný obrat z 1:3 na 4:3 a viedla aj 5:4, ale v jedenástom geme stratila podanie z náskoku 30:0 a už nedokázala reagovať.

Tridsaťročná Schiavoneová je ešte stále úradujúcou šampiónkou z parížskeho grandslamového Roland Garros práve na najpomalšom povrchu. Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová (33. v renkingu) napokon nedosiahla revanš za vlaňajšiu miestnu prehru z 1. kola. V bilancii zo vzájomných duelov vrátane kvalifikácií a tímových súťaží vedie energická Talianka 6:2, premiérovo sa stretli už pred desiatimi rokmi v Berlíne. Schiavoneovú vo štvrťfinále vyzve Austrálčanka Samantha Stosurová v repríze finále RG 2010.

„Začala som naozaj super, všetko mi vychádzalo a predvádzala som presne taký tenis, aký mám na antuke hrať. S tým úvodom som veľmi spokojná. Počínala som si koncentrovane, išla som loptu za loptou. V druhom sete prišlo pár chybičiek a Francesca sa chytila. Samozrejme, pre niečo je v prvej päťke rebríčka. Zatlačila ma, hrala som všetko za základnou čiarou. V treťom sete som sa snažila hrať zase o niečo agresívnejšie a niekedy som možno mohla byť aj trošku trpezlivejšia, ale ťažko povedať, lebo ona by to asi potom využila. Škoda toho záveru, tam som si to za stavu 5:5 pri mojom serve prehrala sama. Je to frustrujúce, pretože sa mi hralo dobre. Neviem, kedy už prelomím takéto tesné prehry,“ povzdychla si Hantuchová.

Držiteľka štyroch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne si za dvojhru v areáli Foro Italico v talianskej metropole odnáša 125 bodov do počítačového poradia a šek na 20 550 USD. Dobrý výsledok na tomto turnaji bol pre ňu dôležitý v rámci ambície zabezpečiť si nasadenie na Roland Garros, ktoré sa pri Buloňskom lesíku začne 22. mája.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Hantuchová hrala v Ríme jubilejný 10. raz a jej maximom zostáva semifinále zo sezóny 2007.

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):

Francesca Schiavoneová (Tal.-2) – Daniela Hantuchová (SR) 3:6, 6:2, 7:5

1 debata chyba