Hantuchovú vyradila v Dubaji v 1. kole Čakvetadzeová

Daniela HantuchovaDaniela Hantuchova Zdroj: SITA

DUBAJ - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 1. kole na turnaji WTA Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE. Hantuchová po zisku turnajového triumfu v thajskej Pattayi podľahla vo svojom otváracom súboji v Dubaji rovnako nenasadenej Ruske Anne Čakvetadzeovej za 91 minút 1:6, 3:6.

 

Hantuchová v druhom sete ešte znížila z 1:4 na 3:4, ale po šiestej strate svojho podania už koncovku zápasu nezvládla.

 

V súboji dvoch bývalých pätiek svetového rebríčka Ruska nebola favoritkou, keďže v aktuálnom počítačovom poradí jej patrí 51. priečka a Slovenka je dvadsiata deviata. Hantuchová prehrala s Čakvetadzeovou v siedmom vzájomnom zápase piatykrát. Ruská hráčka je držiteľkou ôsmich singlových titulov, Hantuchová získala v nedeľu v Pattayi svoj štvrtý takýto primát. Z Dubaja si odnáša prémiu 5500 dolárov a 1 bod do rebríčka WTA.

 

Hantuchová po prehre v Dubaji priznala, že počas zápasu cítila únavu a vyčerpanosť. "Po zisku titulu v Pattayi som nemala prakticky žiaden čas na oddych. Ešte v nedeľu sme sa presunuli do Dubaja a leteli sme celú noc. V pondelok som sa snažila zregenerovať a načerpať nových síl, no nešlo to. Dnes bolo pre mňa veľmi náročné sústrediť sa na hru. V prvom sete som chvíľami ani nevedela, aké jé skóre  V druhom sete som požiadala o zdravotnú prestávku pre problémy s tlakom," povedala Hantuchová na tlačovej konferencii po zápase.

 

Čakvetadzeová hladké víťazstvo nad Hantuchovou nečakala. "Do poslednej chvíle som zvažovala, či vôbec nastúpim na zápas proti Daniele. Mala som totiž problémy s dýchaním a cítila som sa unavená. Napokon som to skúsila a dopadlo to nad očakávanie dobre. Konečný výsledok je pre mńa prekvapením. Teším sa na zápas proti Wozniackej, s ktorou som ešte nikdy nehrala. Dúfam, že do stredy sa dám dokopy a budem sa cítiť na kurte lepšie ako dnes," povedala Ruska po skončení zápasu v prvom interview priamo na kurte. Čakvetadzeová v 2. kole v Dubaji vyzve nasadenú jednotku podujatia, Dánku Caroline Wozniacku, ktorá mala v 1. kole voľno.

 

Anna Čakvetadzeová (Rus.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:1, 6:3

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy