Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hejková Rumunky nepovedie. Je to ako vtip z Rádia Jerevan, tvrdí

Úspešná slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková, ktorú vedenie španielskeho ženského klubu Ros Casares Valencia v polovici decembra odvolalo z funkcie, dostala ponuku viesť ženskú reprezentáciu Rumunska.

23.03.2012 12:44
Natália Hejková Foto:
Natália Hejková.
debata

Tamojšia agentúra Mediafax dokonca priniesla informáciu, že obsadenie tohto postu slovenskou odborníčkou je už hotovou vecou.

„Už po niekoľkýkrát dementujem túto informáciu. Áno, je pravda, že prezidentka federácie ma oslovila, ale na e-mail som jej ani neodpovedala. Pripadá mi to celé ako vtip Rádia Jerevan (fiktívna rozhlasová stanica z éry socializmu, pozn.),“ poznamenala Natália Hejková, ktorá vo februári prezradila, že o jej služby má záujem krajina „na východ od raja“.

„Vtedy išlo o Bielorusko, hoci teraz by to vlastne mohlo byť aj Rumunsko,“ doplnila s úsmevom rodáčka zo Žiliny. Natália Hejková viedla Valenciu od februára 2011. Väz jej nezlomili zlé výsledky, ale odlišné predstavy vedenia klubu. V minulosti úspešne koučovala Ružomberok, maďarský tím MKB Euroleasing Šopron, ruské kluby Spartak Moskovská oblasť a Dinamo Moskva. Začiatkom leta viedla ženskú reprezentáciu SR na majstrovstvách Európy 2011 v Poľsku.

debata chyba