Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Je to malý zázrak, k dokonalosti nám chýba už len krôčik

Po víťaznom zásahu Bena Smitha v šiestom dueli série Chicaga s Vancouvrom zaplnené United Center od radosti takmer spadlo. Viac ako 22-tisíc fanatických fanúšikov pripravilo pre svoj tím atmosféru, ako by sa ani nehralo "len" 1. kolo, ale rozhodujúci duel bojov o Stanley Cup. No a keď domáci v predĺžení duel rozhodli, vypukla oslava ako na Silvestra.

25.04.2011 12:07
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa.
debata

To všetko prináša atmosféra play-off NHL. Chicago proti najlepšiemu tímu základnej časti otočilo stav série z 0:3 na 3:3, pričom zverenci trénera Joela Quennevilla si trúfajú uspieť aj v siedmom zápase. Svoj podiel na triumfe má aj slovenský útočník Marián Hossa, ktorý vypracoval víťazný gól svojho mužstva.

Čo to znamená pre mužstvo vyrovnať sériu z 0:3 na 3:3?
Je to malý zázrak. Len málo mužstvám sa to podarilo, no ešte stále nám chýba jeden krôčik k dokonalosti. Dostali sme sa psychicky na koňa, tak hádam potvrdíme našu momentálnu formu aj vo Vancouvri.

V prvých dvoch tretinách boli lepší hokejisti Canucks, potom sa to obrátilo. Dohovorili ste si v kabíne?
Hrali naozaj dobre. Dlhšie nám trvalo, kým sme začali hrať svoju hru. Bol to vyrovnaný zápas, čo potvrdzuje aj samotný výsledok. V závere sme mali aj kus šťastia, to však k tomu patrí.

Ako vám pomohol vyrovnávajúci gól Michaela Frolíka na 3:3 z trestného strieľania?
Pomerne dosť. Michael sa blysol krásnym blafáčikom, brankára si vychutnal.

Gól Michael Frolíka

Tréner Quenneville nasadzoval často do hry prvé dve formácie. Cítili ste v predĺžení aj únavu?
Ale áno, cítil. Navyše, aj ľad nebol taký kvalitný ako inokedy. Veľmi nám puky odskakovali, je to iné ako vo Vancouvri, kde je ľad naozaj o niečo kvalitnejší. Séria je síce vyčerpávajúca, ale pokiaľ hráme na krátke striedania, dá sa to zvládnuť.

Siedmy zápas, to je hlavne súboj psychík. Vy ste po troch víťazstvách určite na koni…
Už po víťazstve vo Vancouvri sme boli na koni. Doma sme sa síce na vyrovnanie série nadreli, ale napokon, v play-off sa nedá vyhrávať každý zápas o 5 gólov. 

Má siedmy zápas pre vás nejaké špecifikum?
Už som odohral nejeden siedmy zápas, takže viem, ako to chodí. Len potvrdím staré známe – rozhodne psychika, takisto veľmi dôležitý bude prvý gól. V rozhodujúcom zápase zohráva svoju úlohu viacero dôležitých faktorov.

O pár dní vypuknú na Slovensku majstrovstvá sveta. Nechceli by ste byť radšej s národným tímom?
Na to zatiaľ vôbec nemyslím, keďže mám klubové povinnosti tu v Chicagu. Keby sme náhodou vo Vancouvri neuspeli, možem to začať riešiť, ale momentálne som myšlienkami tu.

**  Frolík prepísal históriu NHL**

Dôležitú úlohu zohral v šiestom zápase série aj český útočník Michael Frolík. V 43. minúte premenil trestné strieľanie, čím vyrovnal na 3:3. Stal sa tak vôbec prvým hokejistom v histórii NHL, ktorý v play-off skóroval z nariadenej „penalty“. „Dozvedel som sa to v šatni, je to pozoruhodné, že za toľké roky sa to ešte nikomu nepodarilo. Som rád, že moje meno sa zapíše do histórie,“ tešil sa rodák z Kladna a pokračoval: „Veľa trikov vo svojom repertoári nemám, nevyše, nie často mi to vychádza. Nájazd, ktorý som previedol, je môj obľúbený, dal som do neho všetko a som veľmi šťastný, že mi to vyšlo. Najskôr som sa musel trošku vydýchať, keďže som bol po dlhom striedaní. Všetko som si dal v hlave do poriadku, upokojil sa a pomohlo to,“ dodal Michael Frolík.

debata chyba