Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa proti San Jose dvakrát skóroval, Kopecký na góly nabíjal

Obaja slovenskí hokejisti vo farbách Chicaga sa blysli dvomi kanadskými bodmi pri výhre Blackhawks nad San Jose 6:3. Marián Hossa odštartoval kanonádu domácich, keď strelil dva presilovkové góly, jeho krajan Tomáš Kopecký si konto rozšíril o dve asistencie.

15.03.2011 08:52
Jonathan Toews, Marián Hossa Foto:
Jonathan Toews v objatí Mariána Hossu.
debata

Duel vo vypredanom United Center mal špecifickú príchuť pre gólmana Sharks Antti Niemiho. Mladý fínsky gólman si ešte v minulej sezóne vychnutnával po každom strelenom góle Blackhawks pesničku „Chelsea Dagger“, no po zisku Stanley Cupu vo vlaňajšej sezóne ho klub vymenil práve do San Jose. Známy popevok od skupiny The Fratellis sa ozýval halou šesťkrát, Niemi si ho odtrepel štyri razy, potom sa nechal vystriedať Anterom Niittymäkim.

Domáci duel otočili v druhej tretine, ktorú vyhrali 5:1. Marián Hossa strelil počas troch minút dva presilovkové góly, celkovo až štyrmi asistenciami sa blysol Patrick Sharp.

Chicago – San Jose vo videoskratke

„Bola to jedna z tých tretín, keď vám vyjde všetko, na čo šiahnete. Nám to naozaj išlo výborne a výsledkom je šesť gólov,“ tešil sa Sharp a pokračoval: „Na ľade som sa bavil, ale v tejto fáze sezóny ma individuálne štatistiky nezaujímajú, dôležité sú len víťazstvá.“

Nebolo Sharpovi ľúto bývalého spoluhráča Niemiho?

„To zasa nie. Je to skvelý gólman, vedeli sme to. Je to pekné, že bol opäť medzi nami, napokon, zostali sme dobrí kamaráti, ale viete ako to je, hrá už za iný klub, a tak mi nemôže byť ľúto, že sme ho vyhnali z bránky,“ priznal Sharp.

Hokejisti Toronta nevyužili šancu znížiť bodovú stratu na ôsmu postupovú pozíciu do play-off. Kanadský tím, ktorý sa do vyraďovacej časti nepropracoval od roku 2004, prehral v domácom prostredí s Tampou Bay 2:6 a na ôsme Buffalo stráca šesť bodov.

Hrdinom zápasu bol hosťujúci hráč Mattias Ritola, ktorý v deň svojich 24. narodenín strelil dva góly. Po jeho trefách odskočila Tampa Bay súperovi z vyrovnaného stavu na dvojgólový rozdiel 3:1. „Keď som videl, že tam padol aj druhý gól, pociťoval som ohromnú radosť. Sú to krásne narodeniny,“ rozplýval sa Ritola, ktorý v zápase zdvojnásobil počet svojich gólov v sezóne. Dal tak zabudnúť na predchádzajúce dva zápasy, v ktorých sa nezmestil do zostavy.

Výpadok v úvodnej tretine sa stal osudným aj Minnesote. Počas prvých 20 minút Wild inkasovali trikrát, a hoci dokázali zápas zdramatizovať, tak nakoniec prehrali vo Vancouvri 2:4 a na jedenástom mieste Západnej konferencie majú manko štyroch bodov na play-off. To Canucks podobné starosti nemajú: šiestou výhrou v rade ako prví pokorili stobodovou hranicu. Dva góly si v zápase pripísal Ryan Kesler.

„Urobili sme to viac napínavé ako bolo potrebné. Navyše sme v závere hrali niekoľko minút iba štyria. Stáva sa nám to v poslednom čase pomerne často, takže stále máme na čom pracovať. Disciplína je teraz našim kľúčovým problémom,“ vyhlásil Manny Malhotra. Práve v rozdielnom výkone špeciálnych formácií videl tréner Minnesoty Todd Richards príčinu prehry. „Oni strelili v presilových hrách dva góly, my žiadny. Musíme v nich byť efektívnejší.“

Výsledky NHL:

CHICAGO – SAN JOSE 6:3 (1:2, 5:1, 0:0)

Góly: 13. Stalberg (Campoli, R. Johnson), 24. HOSSA (Sharp, Kane), 27. HOSSA (Sharp, KOPECKÝ), 28. Toews (Seabrook, Sharp), 35. Hjalmarsson (KOPECKÝ, Keith), 38. Kane (Sharp, Toews) – 3. Pavelski (Boyle, Marleau), 19. J. Thornton (Marleau, Pavelski), 38. Couture (Vlasic, Clowe)
Strely na bránku: 34:36. Brankári: Crawford – Niemi (od 28. Niittymäki). Vylúčení: 3:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 22 034 divákov.
Hviezdy zápasu: Sharp, HOSSA, Toews.

VANCOUVER – MINNESOTA 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)

Góly: 2. Torres (Malhotra, Hansen), 9. D. Sedin (Samuelsson, H. Sedin), 15. Kesler (Samuelsson, Ehrhoff), 60. Kesler (Malhtora, Ehrhoff) – 38. Brunette (M. Koivu, Stoner), 45. M. Koivu (Brunette, Burns)
Strely na bránku: 22:35. Brankári: Luongo – Bäckström. Vylúčení: 6:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 18 860 divákov.
Hviezdy zápasu: Luongo, Burns, Kesler.

TORONTO – TAMPA BAY 2:6 (0:1, 2:3, 0:2)

Góly: 26. Phaneuf (Brent, Lupul), 35. Kulemin – 10. Thompson (Purcell, Clark), 30. Ritola (Hall, Thompson), 34. Ritola (Purcell, Clark), 39. Lecavalier (Gagne, Purcell), 49. Moore (St. Louis, Stamkos), 55. Lundin (Stamkos, St. Louis)
Strely na bránku: 32:36. Brankári: Reimer – Roloson. Vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 19 410 divákov.
Hviezdy zápasu: Ritola, Purcell, Thompson.

debata chyba