Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa: Teším sa z dcérky, ale emócie sú krotené

Marián Hossa má za sebou prvý prípravný zápas pred novou sezónou NHL. Jeho Chicago zvíťazilo nad Detroitom 4:3 a aj slovenský krídelník rozjasal vyše 20 000 divákov v United Center. Hossa strelil víťazný štvrtý gól svojho tímu, keď skóroval v presilovej hre. Potom poskytol rozhovor Pravde.

30.09.2011 08:00
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa.
debata

Prežili ste veľmi hektický záver leta, najskôr smrť kamaráta Pavla Demitru a potom narodenie dcérky, ako ste zvládali príval toľkých protichodných emócií?
Leto prebiehalo ako každé iné. Mal som dosť času na tréningy aj oddych. Až posledný týždeň priniesol obrovskú tragédiu, ktorá zasiahla nielen Paľovu rodinu, nás hokejistov, ale celé Slovensko. O dva dni na to zasa prišla najkrajšia vec v mojom živote – narodenie dcérky. Na druhej strane sú tie emócie také zvláštne – krotené. Po všetkom, čo sa udialo, sa nedá oslavovať. Samozrejme, z dcérky sa veľmi teším.

Zmenia takéto udalosti pohľad človeka na život?
Myslím si, že áno. Keď žijeme svoj každodenný život, často ani netušíme, čo všetko sa môže udiať. Niektoré veci berieme ako samozrejmosť. Až pri tragédiách si človek uvedomí, že si treba život užívať a byť k sebe milší. Nikdy nevieme, kedy sa takáto nečakaná udalosť môže zopakovať.

Nemali ste zvláštne pocity, keď ste sedel v lietadle do Ameriky?
Ani nie, oni sú skúsení a zodpovední. Človek nikdy nevie, ale nejako som o tom v tom čase nepremýšľal.

Ako vás privítali spoluhráči v Chicagu?
Veľmi dobre. Chalani boli perfektní. Keď som prišiel do kabíny, všetci mi gratulovali k dcére. Aj keď som prišiel o štyri-päť dní neskôr do kempu, reakcie boli veľmi pozitívne. Aj ja som bol rád, že už môžem byť s nimi.

Zostrih zápasu Chicago – Detroit (H****ossov gól v čase 4:20)

V minulej sezóne vás trápili zranenia, aké máte očakávania v nadchádzajúcej?
Rád by som odohral 80 až 82 zápasov, čiže kompletnú sezónu. To je môj cieľ.

Zloženie mužstva sa výrazne nemenilo, akurát už nemáte po odchode Tomáša Kopeckého v tíme žiadneho krajana. Bude vám chýbať?
Určite mi Tomáš bude chýbať. Boli sme na seba zvyknutí tri roky, jeden v Detroite a dva v Chicagu. Na cestách, v autobusoch, lietadlách sme strávili spolu veľa času. Na druhej strane prišiel „Frolda“ (Michael Frolík) a pár ďalších českých chalanov, takže čo sa týka československej partie, nezostal som sám.

Ako ste sa cítili v prvom prípravnom zápase?
Bol taký typický premiérový, ale utvorili sme si dosť šancí. S Patrickom Kaneom sme hrali prvýkrát tak, že nastúpil na poste centra, vyskúšali sme nové veci. Bolo to celkom fajn.

Máte už pre dcérku nachystanú v Chicagu detskú izbu?
Máme niečo nakúpené už z minulého roka.

Nebude vám samému doma teraz pár týždňov smutno?
Áno, už je. Samozrejme, teším sa na to, keď baby za mnou prídu. Dúfam, že to bude čo najskôr.

Tomáš Kopecký si uctí pamiatka Pavla Demitru aj tým, že bude mať číslo 38 na rukaviciach a možno aj na korčuliach. Neuvažovali ste nad niečím podobným?
Aj ja budem nosiť tridsaťosmičku na korčuliach. Bude to počas prípravných zápasov a možno aj v niekoľkých stretnutiach na začiatku sezóny.

debata chyba