Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa z Chicaga: Teším sa, že môžem trénovať a myslieť na niečo pozitívne

Hokejový útočník Marián Hossa sa pridal k spoluhráčom v kempe klubu NHL Chicago Blackhawks. Trenčiansky odchovanec vynechal prvých päť dní spoločnej prípravy, vedenie Blackhawks mu dalo voľno, keďže sa mu narodila dcéra Mia a dni pred odchodom do zámoria ho poznamenala aj tragédia Pavla Demitru.

22.09.2011 20:41
Marián Hossa Foto:
Marián Hossa.
debata

„Smrť Demitru bola tragédia. To, čo sa stalo, bolo hrozné. V tom lietadle som poznal veľmi dobre pár ľudí, boli sme si vzájomne blízki. Je len veľmi ťažké sa s tým vyrovnať. Následne sa mi narodila dcéra. Bolo to skutočne náročné obdobie, na konci ktorého prišiel najkrajší deň môjho života,“ povedal pre Chicago Tribune po prvom tréningu v United Centre Marián Hossa, ktorý bol okrem Demitru dobrým priateľom aj s trénerom Lokomotivu Bradom McCrimmonom.

Hossa zatiaľ pricestoval do zámoria sám, jeho manželka s dcérou Miou dorazia až v novembri. Útočník Chicaga sa dovtedy bude plne koncentrovať na hokej. Toto leto bolo preňho odlišné ako tri predchádzajúce, v ktorých bojoval až do posledného duelu sezóny o Stanleyho pohár.

„Teším sa, že môžem trénovať s hráčmi a myslieť na niečo pozitívne. Leto pred tragédiou bolo skvelé. Doprial som si dostatok času na oddych. Dlho som sa pripravoval v posilňovni, bicykloval som, behal a potom prišli na rad aj tréningy na ľade. Cítim sa skutočne dobre. Teraz potrebujem dva alebo tri dni, aby som získal potrebnú pohodu, keďže spoluhráči sú v tréningu už ďalej a sú skutočne rýchli,“ povedal pre Chicago Tribune Hossa.

Rodák zo Starej Ľubovne je v kabíne Blackhawks populárny a jeho spoluhráči ho v nej opäť radi uvideli. „Je pekné, že sa vrátil. Chápeme, že mal pár dní voľna navyše. Je to skvelý chlapec a výborný hráč,“ uviedol Patrick Kane.

debata chyba