Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossu pustili z nemocnice, tak skoro si asi nezahrá. Torresa čaká výsluch

Tréner Chicaga Blackhawks Joel Quenneville nemôže s určitosťou počítať so službami Mariána Hossu, ktorý po brutálnom ataku Raffiho Torresa z Phoenixu skončil dokonca v nemocnici, vo štvrtom zápase série play-off NHL medzi jastrabmi a kojotmi. Štart trenčianskeho hokejistu a hviezdy Chicaga v ďalších dueloch série je rovnako viac ako neprevdepodobný.

19.04.2012 00:00
Hossa Torres Foto:
Otrasený Marián Hossa.
debata (4)

„Marián je už v domácom prostredí a odpočíva,“ podal na úvod pozitívejšiu správu Quenneville a pokračoval: „Veľká zmena v jeho stave po tom, ako utŕžil zranenie a teraz nenastala. Na štvrtý zápas ho určite do zostavy zaradiť nebudem môcť,“ priznal.

Na otázku, či je zranenie 33-ročného krídelníka vážnejšieho charakteru a z hry by vypadol na dlhšie kouč Quenneville odpovedal diplomaticky: „Uvidíme.“

Zranenie Mariána Hossu

Veľa hráčov Blackhawks okamžite po zápase písalo Hossovi povzbudivé SMS-ky a zaprialo mu skoré uzdravenie. „Chalani mu písali a priali všetko dobré. Nie som si však istý, aké sú jeho emócie po tom všetkom, čo sa stalo,“ dodal Quenneville.

Vo štvrtom dueli série sa nepredstaví ani Hossov „kat“ Raffi Torres, ktorému vedenie súťaže zastavilo činnosť na dobu neurčitú. O treste pre hokejistu Phoenixu sa definitívne rozhodne v piatok, kedy sa má osobne dostaviť na rokovanie disciplinárnej komisie NHL v New Yorku.

Raffi Torres. Foto: SITA
Raffi Torres Raffi Torres.

Osudná zrážka sa odohral v prvej tretine. Hossa vyvážal puk popri pravom mantineli a tesne po tom, ako poslal prihrávku na lepšie postaveného spoluhráča, ho Torres nekompromisne poslal ramenom na ľad. Otrasený Slovák zostal nehybne ležať, ale hra ešte chvíľu pokračovala. Ihneď po prerušení sa strhla menšia šarvátka, fanúšikovia Chicaga upierali zraky na svoj útočný klenot, ktorý bol v tom čase už v opatere zdravotníkov. S nimi slovenský reprezentant komunikoval, ale nebol schopný odísť z ľadu po vlastných. Previezli ho na nosidlách do nemocnice Nortwestern Memorial.

„Utrpel zranenie v hornej časti tela. Sanitka ho odviezla do nemocnice, kde podstúpil vyšetrenia. Ich výsledky boli uspokojivé, a tak hráča z nemocnice prepustili. Naďalej však budeme sledovať jeho zdravotný stav v domácom prostredí,“ uviedol lekár Chicaga Michael Terry.

Raffi Torres práve zvalcoval Mariána Hossu.
Mariána Hossu odvážajú na nosidlách.
+2Hossa po Torresovom zákroku.
4 debata chyba