Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrala som rýchlo, Magda nestíhala, vravela Cibulková po derby

Jednej melbournský vietor prifúkol postup do 2. kola, druhej zobral nádej. Dve slovenské tenistky sa včera stretli na grandslamovom turnaji vôbec prvý raz a bolo z toho jasné víťazstvo Dominiky Cibulkovej. Magdalénu Rybárikovú zdolala 6:3, 6:1 a najmä v druhom sete už nebolo o čom. Zápas trval iba 82 minút a víťazka štyri raz vzala súperke podanie, pričom sama ho nestratila ani raz. "Hrala som väčšinou rýchlo a Magda nestíhala," povedala po zápase Cibulková.

18.01.2012 06:00
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata

Verili ste si, že vstup do turnaja proti inej slovenskej hráčke môže byť pre vás taký bezproblémový?
Už predtým som hovorila, že to beriem ako každý iný zápa. A zvládla som to výborne. Aj keď mi úplne všetko nevyšlo, verila som si, lebo som vedela, že formu mám veľmi dobrú. Hrala som rýchlo a dobre. Veľakrát mi pomohol servis, absolútne som dominovala na kurte. Magda sa snažila hrať rôzne slajzy, skracovať hru, chodiť k sieti, ale ja som mala na všetko odpoveď.

Dá sa povedať, že ste sa vyrovnali lepšie s náročnými podmienkami ako súperka?
Bolo veľké teplo a fúkalo, čiže podmienky boli náročné. Nebolo to však až také, že by to vyložene prekážalo. Navyše pre každého fúkalo rovnako. Hrala som solídne, robila som si svoje body, čo bolo dôležité.

Čo vám povedal tréner po takom skvelom výsledku v úvode turnaja?
Tréner bol spokojný. Pochválil ma, že som dobre servovala a v dôležitých momentoch, keď som mala na rakete loptičku na ukončenie gemu, som si sama išla pre bod. Platilo to aj pri brejkbaloch.

Bola v hľadiska na zápase Sloveniek aj slovenská atmosféra?
Pár Slovákov tam bolo, ale bolo to také poslabšie. Slovenky sme hrali proti sebe, asi preto boli tichší. Počula som síce kričať svoje meno, ale asi to bolo ťažšie aj pre nich, koho vlastne majú povzbudzovať.

Najbližšia súperka bude Greta Arnová, 32-ročná Maďarka. Čo o nej viete?
Veľa nie. Novinári mi vravia, že som s ňou hrala pred piatimi rokmi, ale vôbec si to nepamätám. Posledných pár turnajov som ju nevidela hrať, ale myslím si, že môj tréner Željko ju videl. Dôležité je, aby som ja hrala dobre a nie ona.

Na novú sezónu ste sa pripravovali tradične na Floride. Aké to bolo?
Vynikajúce. Mala som okolo seba veľký tím, dokonca aj svojho sparinga. Hodnotím to na 150 percent, určite sa mi to vypláca. Forma je veľmi dobrá. Musím sa len naučiť doťahovať koncovky zápasov, ale to príde, ešte mám celý rok pred sebou.

Kto tvorí váš tím v Melbourne?
Okrem tenisového trénera Željka Krajana je tu so mnou aj fyzioterapeut Marián Drinka a môj priateľ. Takže som spokojná.

Rybáriková: Som sklamaná z celej Austrálie

Magdaléne Rybárikovej mesačný herný pobyt v Austrálii vôbec nevyšiel. Na troch turnajoch vyhrala jediné stretnutie vo dvojhre, aj to len v kvalifikácii v Hobarte. Po hladkej prehre v 1. kole Australian Open s Dominikou Cibulkovou smutne skonštatovala: „Dominika určite predvádzala oveľa kvalitnejší tenis, dobre sa stavala k loptám a mne to dnes z oboch strán odlietalo, nevedela som si udržať podanie. Ona podala veľmi dobrý výkon a ja som, žiaľ, zahrala len na nejakých tridsať percent mojich možností. Nehralo sa mi dobre,“ skonštatovala Magdaléna Rybáriková. Na margo celého austrálskeho turné zverenka Martina Hromeca podotkla: „Som sklamaná z celej Austrálie. Neuhrala som nič, všetky prehry boli hladké. Mala som iné očakávania, pretože príprava bola dobrá. Tu som však predvádzala úplne inú hru, než na tréningoch doma. Absolútne mi to nevyšlo.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba