Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrbatý chce do daviscupového tímu priniesť dobrú klímu a chémiu

Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý bude v najbližšom období na roztrhanie. Bývalý 12. muž svetového rebríčka bude 9. - 22. septembra sedieť na dvoch mimoriadne dôležitých tenisových stoličkách.

04.09.2013 16:17
Dominik Hrbatý Foto:
Takto sa lúčil Dominik Hrbatý s Davis Cupom.
debata

Tridsaťpäťročný Bratislavčan sa od pondelka po troch rokoch opäť stane – tentoraz v pozícii sparingpartnera a konzultanta – súčasťou slovenskej reprezentácie pre Davisov pohár, ktorý 13. – 15. septembra bude bojovať so Švédmi v 1. kole play off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny. Hneď po termíne daviscupového vystúpenia Kližana a spol. v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC) bude Hrbatý fungovať ako riaditeľ tenisového turnaja ATP Challenger Tour Arimex Trophy v areáli TC Empire v Trnave (16. – 22. septembra).

„Do tímu pre Davisov pohár sa vraciam po troch rokoch. Bolo to želanie predovšetkým Martina Kližana, s ktorým som bol v lete často v kontakte. Chlapcov poznám, viem, čo dokážu. Mojou hlavnou úlohou bude pripraviť ich na dôležitý zápas so Švédmi najmä po psychickej stránke, aby ho úspešne zvládli. Spolu s Milošom Mečířom a Jánom Krošlákom sa budeme snažiť vniesť do družstva správnu chémiu a dobrú klímu. Verím, že sa nám to podarí,“ vysvetlil Dominik Hrbatý svoju hlavnú úlohu v štábe.

„Ako aktívny hráč som v našom tíme pre Davis Cup zažil najkrajšie okamihy tenisovej kariéry. Vždy som sa na tieto zápasy v slovenskom drese veľmi tešil. Nikdy som ich nebral ako iba povinnosť či dokonca nebodaj ako nejakú otravu v úvodzovkách. Mnohokrát som sa presvedčil, že dobrá a súdržná partia je aj v tenisových tímových súťažiach základom úspechu. Keďže Švédi sú ako družstvo veľmi silní, rozhodli sme sa chlapcom v tejto oblasti pomôcť,“ dodal.

Hrbatý, ktorý si v zápasoch Davis Cupu získal srdcia divákov predovšetkým ako veľký a nezlomný bojovník, už má naplánovaný harmonogram septembrových tenisom nabitých dní. „V Bratislave budem až do piatka. Vtedy po obede pôjdem na turnaj do Trnavy. Tak to mám predbežne dohodnuté s Milošom Mečířom i Romanom Šmotlákom. Celú prípravu absolvujem s chlapcami, ktorí ma do tímu chceli. Veľmi sa na to teším,“ zdôraznil Hrbatý.

Podľa neho terajší tím, ktorý nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř dal pre duel so Švédmi dokopy, je dobrý. "Chalani patria do prvej svetovej päťdesiatky. Aj keď Lukáš Lacko momentálne z nej vypadol. Chlapci majú na to, aby nehrali iba túto euroafrickú zónu, ale účinkovali aj vo svetovej skupine. Budem im pomáhať zo všetkých síl, aby sa v tejto tímovej súťaži dostali čo najďalej. Budem veľmi rád, ak sa im niekedy v budúcnosti podarí to, čo sme my raz dokázali v roku 2005, keď sme boli vo finále Davisovho pohára, skonštatoval slovenský Športovec roka 2005.

Povestný srdciar a bojovník z kurtu Hrbatý sa nebojí ani toho, že jeho myseľ bude počas daviscupového víkendu súčasne zameraná na viac udalostí. „Budem to musieť nejako skombinovať. Samozrejme, že ma bude zaujímať vystúpenie Martina Kližana a ďalších chalanov z tímu. Keď budem celý týždeň s nimi spolupracovať, budem zvedavý, ako sa im v súboji so Švédmi bude dariť. Bude mi to ležať na srdci. Popri šéfovských povinnostiach v Trnave si určite nájdem čas aj na sledovanie diania v Bratislave. Aspoň tak z času na čas – po ‚očku‘,“ objasnil Hrbatý svoje plány.

„Určite si nájdem možnosť pozrieť si v televízii nejaké rozhodujúce momenty. Budem zvedavý, aké je skóre duelu. Budú ma zaujímať konce setov. A popri tom sa budem musieť venovať veciam, ktoré budú súvisieť s trnavským turnajom. Verím, že obe moje pozície, ktoré ma teraz v septembri čakajú, zvládnem. Želám si, aby som ich zvládol k spokojnosti všetkých, s ktorými budem počas nich spolupracovať,“ skonštatoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Dominik Hrbatý