Husárová spať v Top 100, Londýnom sa nestresuje

Janette HusárováJanette Husárová Zdroj: internet

BRATISLAVA - Bývalá majsterka sveta WTA vo štvorhre a trojka deblového rebríčka tenistiek Janette Husárová sa po takmer troch rokoch vrátila do Top 100 príslušného renkingu. Od konca februára v rámci série vystúpení po boku Maďarky Katalin Marosiovej bola vo štvrťfinále na hlavnej profesionálnej úrovni v Monterrey a Acapulcu a radovala sa z titulov s hodnotou ITF v Irapuate a Nassau. V pondelok sa objavila na 95. priečke v počítačovom poradí.

"Keď som išla na tieto štyri turnaje, hovorila som si, že po nich chcem byť v prvej stovke. Som veľmi rada, že sa mi to podarilo. S Marosiovou sme odohrali všetky štyri turnaje a na Bahamách to bolo vidieť, v rozhodujúcich chvíľach sme pôsobili zohratejšie ako súperky. Na tejto spolupráci sme sa pritom dohodli na poslednú chvíľu po mojom návrate z Pattaye asi päť dní pred celou šnúrou. Už vlani v decembri sme spolu hrali v Ankare," pripomenula Husárová, ktorá kompletne vynechala sezónu 2010, medzičasom pobudla v Nepále a venovala sa organizátorským aktivitám okolo turnajov pre hráčky s nižším renkingovým postavením, vlastnej tenisovej školy v Stupave, motivačných sprievodných akcií (Kids Day počas Slovak Open i domácej extraligy družstiev) či detského bežeckého podujatia Kids Run. Na kurtoch sa po takmer dvoch rokoch objavila vlani v auguste.

Dobrodružstvom bola expresná cesta z Bahám domov. "Počas sobotňajšieho finále pršalo. Dohrali sme o štvrť na dve, už o pol tretej som musela byť na letisku. Stihla som to ´na knapp´ a hneď večer som mala spoj z Miami, takže v nedeľu popoludní už som bola v Bratislave," usmiala sa J. Husárová.

Víťazka 24 turnajov pod hlavičkou WTA vo štvorhre Husárová si uvedomuje nenápadne rastúcu šancu na štart na OH 2012 v Londýne, ale netlačí na pílu: "Ak by som sa chcela naháňať, tak napríklad teraz zostanem v Amerike na Miami. Pozerám sa však na to tak, že ak sa mi to podarí, budem sa tešiť, ale z tých olympijských hier sa nestresujem. Viem minimum o tom, aké rebríčkové postavenie bude aspoň približne potrebné, vôbec som sa nezaujímala o možnosť prípadne dostať voľnú kartu."

Spoludržiteľka Pohára federácie 2002 Husárová sa najbližšie predstaví od 9. apríla v Barcelone: "Tento týždeň mám voľno, budem sa venovať organizátorskej práci a čas využijem aj na to, aby som si zmanažovala program a našla som si partnerku aspoň na ďalšie dva - tri turnaje. V najbližšom čase chcem dobre potrénovať na antukovú časť sezóny."

Slovenky sa 21. - 22. apríla predstavia vo fedcupovom zápase so Španielkami o svetovú skupinu ročníka 2013 na antuke v Marbelle, Husárová to nevníma ako aktuálnu tému: "Nezaraďujem to do svojho programu, v tom období sa chcem pripravovať, s nikým som už dlho nehovorila o možnom opätovnom štarte vo Fed Cupe a pochybujem, že ma oslovia."

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Internet
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy