Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je načase, aby som strelil gól aj v národnom tíme, tvrdí Hamšík

V drese Neapola žiari, úspešný je aj v osobnom živote. Po druhýkrát sa totiž stane otcom. Kapitán slovenských futbalistov Marek Hamšík prežíva šťastné obdobie. "Dúfam, že sa budem usmievať aj po piatkovom zápase s Rusmi," vraví tvorivý stredopoliar, pre ktorého bude žilinský kvalifikačný zápas jubilejným päťdesiatym v reprezentačnej kariére.

04.10.2011 09:00
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík.
debata

Od začiatku sezóny ste v jednom kole. V nohách máte zápasy z talianskej ligy aj Ligy majstrov. Čakajú vás stretnutia v národnom tíme. Ako sa touto záťažou vyrovnávate?
Futbalista je rád, keď hrá zápasy. Prežívam obdobie, keď mám v nohách tri do týždňa. Má to aj svoje výhody, o to menej totiž trénujem a môžem sa koncentrovať len na súboje o body.

Darí sa nielen Neapolu, ale aj vám. Gól ste strelili v Lige majstrov Villarealu, presný zásah ste zaznamenali aj v lige proti milánskemu Interu. Ste s úvodom sezóny spokojný?
Zatiaľ sa mi vo všetkom darí, prežívam určite šťastné týždne. Dúfam, že ma dobrá nálada neopustí a budem sa usmievať aj po piatkovom zápase s Rusmi.

Prezident Neapolu De Laurentiis dokonca vyhlasuje, že chce vyhrať Ligu majstrov. Netreba ho trochu krotiť v predsavzatiach?
Asi áno (smiech). Netreba nič preháňať, sme predsa len na začiatku sezóny. O takýchto cieľoch je ešte predčasné rozprávať.

Po góloch v belasom drese SSC by vám to mohlo padnúť aj v tom reprezentačnom…
Bol by som veľmi rád. Mal som nejaké šance v Írsku aj v prvom polčase s Arménskom. Je načase, aby som skóroval aj v národnom tíme. To, že nestrieľam góly za Slovensko, ma totiž vôbec neteší.

Zabudli ste už na nevydarený duel s Arménskom, v ktorom ste prehrali 0:4?
Nebolo to každopádne príjemné. Teraz je tu ale úplne nový zápas, nový príbeh a na to sa treba pripraviť.

Ak chcete pomýšľať na postup, potrebujete zostávajúce dva zápasy vyhrať. Je to v silách slovenského mužstva?
V prvom rade sa sústredíme na Rusov. Ak ich nezdoláme, v Macedónsku nám už o nič nepôjde.

Veríte teda v tri body zo súboja s lídrom skupiny?
Urobíme všetko preto, aby sme nepohoreli.

Práve súboj s Rusmi bude pre vás päťdesiatym v reprezentačnej kariére. Čo to pre vás znamená?
Je to pekné číslo. Som rád, že v takom mladom veku dosiahnem takú výnimočnú hranicu. Ak ma teda tréner zaradí do zostavy.

V Rusku vyhrali Slováci 1:0. Môže sa rovnako úspešný výsledok zopakovať aj o tri dni?
Áno, keď sme dokázali vyhrať u nich, sú pre nás zdolateľní aj na našej pôde. Musíme predviesť podobný výkon, ako v Moskve. Predovšetkým dobre brániť a snáď nám budú vychádzať protiútoky.

Rusi však majú najlepšiu defenzívu v skupine…
To je pravda. Dostali najmenej gólov. To hovorí o ich kvalitách. Máme však na to, aby sme im nejaký strelili.

Nie je pre vás náročný prechod z Neapolu, ktorý sa vezie na víťaznej vlne, do reprezentácie, ktorá bude pod obrovským tlakom?
Samozrejme. Aj keď reprezentácia a klub sa ťažko porovnávajú. V klube som so spoluhráčmi každý deň, v reprezentácii sa vidíme raz za čas. Za tých pár dní sa musíme dať dokopy a spolu zvládnuť ďalšiu prekážku.

Je známou vecou, že očakávate prírastok do rodiny. Prezradíte meno budúceho potomka?
To je ešte tajné, poviem len to, že sa nám narodí chlapec a na svet by mal prísť začiatkom januára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba