Klub SNS odporúča Belousovovej mlčať

Anna Belousovová bude čeliť straníckemu disciplinárnemu konaniu a má sa zdržať mediálnych výstupov. Jednomyseľne o tom rozhodol klub SNS na rokovaní v Žiline. Belousovová na stretnutí chýbala, poslanec Rudolf Pučík sa ospravedlnil.

22.01.2011 08:00
Anna Belousovová Foto:
Anna Belousovová v uplynulých mesiacoch kritizovala predsedu SNS, teraz bude čeliť disciplinárnemu konaniu.
debata (37)

„Je teraz na disciplinárnom orgáne, predsedníctve, ako bude situáciu riešiť,“ povedal šéf poslaneckého klubu Rafael Rafaj. Ešte sa však nerozhodlo, kedy zasadne predsedníctvo. Naň pozve Belousovovú i navrhovateľa podnetu, ktorým je krajský predseda SNS v Žiline.

Predmetom podania sú mediálne výstupy poslankyne, ktoré mali poškodzovať SNS na verejnosti. Klub ju preto tiež vyzval, aby sa zdržala mediálnych výstupov, ktoré by sa negatívne dotkli postavenia SNS a jej predstaviteľov.

Rafaj povedal, že podnet súvisí napríklad s komunálnymi voľbami. Vedenie strany totiž podporovalo na post primátora Čadce funkcionára SNS, kým Belousovová kandidáta HZDS. „To je jedna z tých tém, je tam viacero bodov, ale nebudeme to prepierať na verejnosti,“ podotkol Rafaj. Na otázku, či sa konanie proti Belousovovej skončí jej vylúčením zo strany, nechcel reagovať. „V tejto chvíli neviem povedať, aké bude kolektívne rozhodnutie. Je to konečná možnosť od napomenutia až po vylúčenie.“

Belousovová rozhodnutie klubu komentovala slovami, že disciplinárne riešená by mala byť väčšina jej kritikov. „Všetci, ktorí sme sledovali mediálne vystúpenia predstaviteľov a poslancov za SNS, napríklad kauzy nástenkový tender, predaj emisných kvót, Gemerský mlyn a opakované vystúpenia na verejnosti v netriezvom stave, vieme, že som to nebola ja,“ povedala pre TASR.

Belousovová vlani neúspešne kandidovala na post predsedníčky SNS. Napokon ju však nezvolili ani za podpredsedníčku. Strana ju stiahla aj z kandidátky v komunálnych voľbách.

Poslankyňa nešetrila v uplynulých mesiacoch kritikou Slotu za slabé výsledky v parlamentných voľbách.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba