Kmotrom albumu Tublatanky Najväčšie hity No. 3 bude Jožo Ráž
31.1.2013 17:35
akt. 05.02.2019 02:01

Kmotrom albumu Tublatanky Najväčšie hity No. 3 bude Jožo Ráž

Uložiť článok
Rocková skupina Tublatanka chystá pre fanúšikov veľkolepý večer, keď nedávno vydaný kompilačný album Cítim sa fajn - Najväčšie hity No. 3 uvedie do života na koncerte v bratislavskom klube Ateliér Babylon. Za krstného otca si rockeri vybrali Joža Ráža.

„Jožo si starostlivo vyberá, čo bude krstiť. Takže si chcel nové CD Tublatanky najskôr vypočuť. Pustil si ho a súhlasil, že toto CD pokrstí. Sľúbil, že na krst nepríde vlastným autom, ale taxíkom, aby sme si mohli spolu vypiť whisky,“ povedal pre médiá spevák a gitarista Maťo Ďurinda. Líder Tublatanky uznáva hudobnú tvorbu Joža Ráža a ostatných členov skupiny. Obdivuje kvalitné melodické piesne s prevažne Filanovými textami. Dokonca sa priznal, že v poslednom čase Elán často počúva. Jeho päťročná dcéra Barborka si elánovské pesničky veľmi obľúbila, takže ich spolu denne počúvajú.

„Joža Ráža si vážim pre to, čo v muzike dokázal, zložil a nahral. Ja som vyrastal asi na tej najmelodickejšej muzike 60. a 70. rokov, veľa som počúval Beatles a ďalšie výborné anglické skupiny. Viem oceniť dobrú muziku, chytľavú pesničku a jej trvalú hodnotu. A tú hodnotu skupina Elán naozaj má. Joža Ráža som si vybral aj preto, lebo má vždy svoj názor, ktorý sa nebojí povedať na verejnosti, aj keď sa to nie vždy všetkým páči. V tom sme si asi dosť podobní,“ dodáva Ďurinda.

Frontman kapely Martin Ďurinda, basgitarista Juraj Topor a bubeník Peter Schlosser pripravili pre fanúšikov tri unikátne koncerty v kluboch v Bratislave, v Žiline a v Košiciach. Prvým je už spomínaný bratislavský koncert 8. februára v klube Ateliér Babylon, deň nato budú koncertovať v klube Smerr MC v Žiline a 16. marca Collosseum klube v Košiciach. Kapela fanúšikom v dvojhodinovom sete naživo predstaví výberový album Cítim sa fajn - Najväčšie hity č. 3. Okrem overených hitov zahrá Tublatanka aj nový singel, bonusovú pieseň Nový vírus. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.