sk  |  en
Utorok | 16.04.2024, 15:20 | meniny: Dana, Danica; zajtra: Rudolf
  • | Svetový deň hlasu

    Svetový deň hlasu bol iniciovaný brazílskymi otorinolaryngológmi v roku 1999 a pripomína sa od roku 2003. Ľudský hlas sa používa na vyjadrenie myšlienok, nápadov, problémov a emócií. Je nevyhnutnou súčasťou mnohých povolaní a spoločenských aktivít. Svetový deň je oslavou hlasu a jeho cieľom je uvedomenie si jeho dôležitosti a zlepšenie starostlivosti o hlas technikami ako je správny príjem vody, minimalizácia zneužívania hlasu, vyhýbanie sa pasívnemu fajčeniu a iných škodlivých vplyvov.

KONCERT ku kampani SPV „Na kolesách proti rakovine“

27.09.2006 | V piatok 22. septembra sa uskutočnil na Nám. SNP v Bratislave charitatívny koncert, v ktorom podporili boj proti rakovine speváci: Peter Cmorík, Zdenka Predná s Tinou, Laco Lučenič, Beáta Dubasová, Alan Mikušek, Martina Schindlerová, Samo Tomeček, Prorock, Otto Weiter, Miro Jaroš a ďalší. Týmto koncertom, ktorý organizuje Slovenský paralympijský výbor, vyvrcholil IV. ročník kampane Na kolesách proti rakovine, ktorej hlavným cieľom je vyzbierať finančné prostriedky na diagnostické zariadenia a prístroje na liečbu onkologických ochorení.

Hlavným organizátorom kampane je Slovenský paralympijský výbor, ktorý sa pred tromi rokmi ujal tejto iniciatívy, nakoľko zakladateľom kampane je paralympijský víťaz v dráhovej cyklistike Radovan Kaufman. Ten ešte intenzívne pomáhal pri jej rozbehu, ale v roku 2003 ako 25-ročný podľahol tejto zákernej chorobe.
Každý kto prispel do zbierky ľubovoľnou sumou, bol obdarovaný „kolieskom“ - hračkou jojo, ktorá je symbolom kampane. Na koncerte sa medzi divákmi podarilo vyzbierať viac ako 42.000,-Sk.

Do zbierky možno ešte stále prispieť aj zaslaním SMS správy bez textu na číslo 876 v sieti Orange Slovensko sumou 30.- Sk, alebo priamym vkladom na číslo účtu ČSOB 4001198272/7500.

Juriková Nataša
koordinátorka kampane
Slovenský paralympijský výbor







najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost