Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kováč: Liečba zaberá, v nemocnici zostanem ešte sedem dní

Michal Kováč
Michal Kováč

BRATISLAVA - Exprezident Michal Kováč si v nemocnici na bratislavských Kramároch poleží podľa neho ešte sedem dní.

"Cítim sa lepšie a má to aj naďalej tendenciu sa zlepšovať. Pätnásťdňovou liečbou, ktorú podstupujem, úplne zlikvidujú infekčné ložisko," uviedol. Ako podotkol, návštev si veľa neužije, lebo sú zakázané. Počas minulého leta ležal Kováč dlhodobo na bratislavských Kramároch, na jednotke intenzívnej starostlivosti skončil znovu vo štvrtok 6. januára.

Kováč minulé leto po kolapse pobudol v nemocnici takmer päť týždňov. Vo vojenskej nemocnici skončil exprezident 12. júla po tom, ako ho museli ratovať záchranári. Vtedy bol presvedčený, že za dočasnou nevoľnosťou sú horúčavy a námaha. Exprezident odpadol, keď vchádzal do Nadácie Emílie Kováčovej na Štúrovej ulici v Bratislave. Sanitku mu zavolal ochrankár, ktorý ho zachytil. Počas pobytu na neurologickej klinike sa pridružili komplikácie, podľa medializovaných informácií znovu skolaboval o dva týždne a skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. Prepustili ho 15. augusta. Tentokrát sa do nemocnice dostal pre pocity slabosti a silnú zimnicu.

Michala Kováča ako kandidáta Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) 15. februára 1993 poslanci Národnej rady SR 106 hlasmi v tajnom hlasovaní zvolili za prezidenta Slovenskej republiky. Slávnostná inaugurácia sa uskutočnila 2. marca 1993 v Bratislave. Jeho funkčné obdobie sa skončilo 3. marca 1998.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu