Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krajcer chce obnoviť hrady v bratislavskej župe: Kolegov zobral na túru

Daniel Krajcer na túre s Jozefom Kollárom a Jurajom Drobom. Zobraziť galériu (2)
Daniel Krajcer na túre s Jozefom Kollárom a Jurajom Drobom. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Kandidát na bratislavského župana Daniel Krajcer by v kraji rád zopakoval projekt, ktorý rozbehol ešte ako minister kultúry na celoštátnej úrovni. Chce postupne obnovovať hrady v Bratislavskom kraji, z ktorých sú mnohé v dezolátnom stave.

Krajcer sa preto v rámci svojej kampane vybral na túru po hradoch bratislavského kraja, na ktorej ho sprevádzajú spolustraníci Juraj Droba a Jozef Kollár. Okrem známeho Bratislavského hradu, či Devína má župa niekoľko ďalších pamiatok, ktoré by si zaslúžili pozornosť. Neďaleko hlavného mesta stojí napríklad zrúcanina Pajštún, o čosi ďalej je Plavecký hrad. Okrem toho je tu známy Červený kameň a kaštiele v Stupave, Malackách, Plaveckom Podhradí, či Pezinku.

"Viaceré pamiatky sú v dezolátnom stave a potrebujú obnovu. Tak ako na ministerstve kultúry sa nám podarilo úspešne rozbehnúť obnovu hradov, aj na úrovni župy by to bola jedna z mojich priorít," tvrdí Krajcer.

Daniel Krajcer
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

"Postupná obnova viacerých pamiatok môže vytvoriť pozitívny vzťah obyvateľov k župe a hrdosť na naše kultúrne dedičstvo," myslí si kandidát na župana. Od obnovy hradov by očakával aj ekonomický prínos pre kraj.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu