Kristína Farkašová - Som mama. Vtipná a trefná knižka o dvojčatách

Obľúbená herečka, moderátorka a kreatívna autorka vtipných prúžkovaných tričiek Kristína Farkašová je šťastnou mamou dvojičiek. Volajú sa Matilda a Ela...ale Kristína im hovorí aj moje zlaté knedle.

14.10.2015 07:00
debata
Kristína Farkašová - Som mama Foto: Ikar
Kristína Farkašová - Som mama Kristína Farkašová - Som mama

Narodili sa jej v júni 2013 a zažila si s nimi viac ako čakala.

Písala blog, ktorý bol mimoriadne úspešný a napokon došlo aj na knihu, ktorú jej ilustroval otec, známy herec Boris Farkaš.

Vznikla tam mimoriadne vtipná a trefná knižka Som mama.

Som mama je kniha pre všetkých, ktorým je jej humor blízky a téma sa im zdá viac než príťažlivá. Kristína sa hrdo hlási k tomu, čo jej robí najväčšiu radosť: je mamičkou dvoch nádherných detí, dvojičiek, s ktorými si užíva každý jeden deň, hoci jej to občas prerastá cez hlavu. Miluje ich a z knihy to cítiť na každej strane, hoci často vtipkuje, využíva sarkazmus, iróniu a niekedy len neveriacky krútite hlavou a uškŕňate sa. Jednoducho, Kristína Farkašová je šťastná, že si môže povedať: Som mama!

Kristína Farkašová a jej otec Boris Farkaš o knihe Som mama. Pozrite si VIDEO:

Poznáte hlboko-plytké myšlienky tehotnej, neskôr kojacej novomatky Kristíny Farkašovej? A aké je to mať dvojičky? Prečítajte si úryvky knižky Som mama od Kristíny Farkašovej.

Mimochodom – hlavnými postavami knihy Som mama je okrem Kristíny Farkašovej aj Matilda a Ela, tak nechajme prehovoriť aj tieto dve malé potvorky:
yyyyyyyyyygflsdaf­chjbpôvhhnxô nx§vô nvxcôv lbn§ôv ônslcnb lx.nl.mksôao kxcnjxdosiôhvndis­visdjlhvncjksvh nxôyjv hôvj ôskvjk§ôysxvj§kod­jxYKcs§lskcnô nc

No a preklad do dospeláčtiny: Sme veľmi prekvapené. Keď nás mama uloží do postieľok, povie, že musíme spať, lebo ona ide variť polievku. A tak spíme, lebo polievku ľúbime. Teraz sa dozvedáme, že naša mama po nociach vypisuje nejaké čudné články, v ktorých nás nazýva knedľami a strašne si vymýšľa. Nič z toho nie je pravda! Chceli by sme mame odporučiť, aby po nociach nevypisovala srandičky, ale aby radšej spala. Nebude nás potom ráno o piatej zbytočne presviedčať, že treba spať. Samozrejme, tešíme sa, že si naša mama našla hobby, ale je tu jedna drobnosť, ktorá nám nedá spávať. Odkiaľ teda máme tú polievku, čo jeme na obed???

Jedna z ilustrácií Borisa Farkaša v knihe jeho... Foto: Ikar
Som mama, kúpanie Jedna z ilustrácií Borisa Farkaša v knihe jeho dcéry Kristíny - Som mama.

Kniha Som mama je úžasne ilustrovaná Borisom Farkašom, originálne zalomená a graficky upravená. Vo vnútri nájdete aj tetovačky so sloganmi ako Som mama, Nie, nie som tučná, som tehotná, alebo hanblivého bociana so šípkou a slovami To on!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #boris Fakaš #Kristína Farkašová #Som mama