Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová finišovala v stíhacích pretekoch deviata, zvíťazila Bergerová

Stíhacie preteky SP, v ktorých bojovali biatlonistky na 10-kilometrovej trati v Östersunde (Švéd.), vyhrala Nórka Tora Bergerová. Druhá skončila obhajkyňa hlavnej trofeje z predchádzajúcej sezóny Fínka Kaisa Mäkäräinenová, bronz si odváža líderka aktuálneho poradia vo SP Nemka Magdalena Neunerová. Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová skončila deviata, Janka Gereková finišovala na 52. pozícii.

04.12.2011 15:38
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová.
debata

Tridsaťročná olympijská víťazka z vytrvalostných pretekov z Vancouveru 2010 Bergerová bola v sobotnom šprinte druhá, ale na trať stíhacích pretekov vybiehala súčasne s víťazkou Magdalenou Neunerovou, pretože ich v cieli rýchlostných pretekov delili iba dve desatiny sekundy. Prvé tri strelecké položky v hustom snežení, ale takmer bezvetrí, zvládla bravúrne, zatiaľ čo jej súperky sa nevyhli trestným okruhom za nezostrelené terče. Už pred poslednou streľbou mala vyše polminútový náskok, a tak ju na ceste za trinástym triumfom v pretekoch tohto rangu v kariére nezastavil ani chybný výstrel a 150-metrový trestný okruh. Mäkäräinenová za ňou zaostala o 33,2 s, bronzová Neunerová bola v cieli o takmer jeden a pol minúty neskôr.

Z dvojice Sloveniek v 57-člennom štartovom poli bola úspešnejšia Anastasia Kuzminová. Na základe výsledkov zo sobotného šprintu štartovala devätnásta. Na prvých troch streleckých položkách zakaždým netrafila posledný terč a musela ísť na trestný okruh, ale vďaka dobrému bežeckému výkonu sa posúvala pomaličky dopredu. Poslednú streľbu zvládla bezchybne a to ju doslova katapultovalo do elitnej desiatky. Nakoniec skončila deviata, čo je jej druhý najlepší výsledok v aktuálnej sezóne.

Janku Gerekovú nezastihol začiatok pretekov v optimálnej pohode. Vybiehala na trať z 50. pozície, na prvej streľbe v ľahu však nechala stáť dva terče a prepadla sa na úplný koniec štartového poľa. Druhú položku zvládla bezchybne a vrátila sa na 50. miesto. Tretia položka, prvá v stoji, ju však definitívne zlomila. Trikrát mierila mimo a opäť bola na chvoste. Konečné 52. miesto nezodpovedá jej reálnym možnostiam a predštartovným ambíciám.

Výsledky: 1. Tora Bergerová (Nór.) 33:56,9 min (1 trestný okruh), 2. Kaisa Mäkäräinenová (Fín.) +33,2 s (2), 3. Magdalena Neunerová (Nem.) +1:24,4 (4), 4. Vaľ Semerenková (Ukr.) +1:27,1 (1), 5. Svetlana Slepcovová (Rus.) +1:32,8 (3), 6. Tina Bachmannová (Nem.) +1:43,3 (1), … 9. Anastasia Kuzminová +2:20,5 (3), … 52. Janka Gereková (obe SR) +7:32,9 (6)

debata chyba