Lintner sa stal šéfom Pro-Hokeja, lenže s Nemečkom sa spájať neplánuje!

Igor Nemeček a Richard LintnerIgor Nemeček a Richard Lintner Zdroj: archív Športiek; koláž Športky/kt

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) je pripravený spolupracovať s novým šéfom Pro-Hokeja, riadiaceho orgánu extraligy Richardom Lintnerom a jeho zvolenie považuje za dobrú správu pre najvyššiu súťaž.

"Aj keď Richard Lintner pred voľbou prezidenta SZĽH deklaroval potrebu opätovného užšieho prepojenia našej extraligy s reprezentáciu, čiže aj hokejovým zväzom, a teraz som to už v jeho vyjadrení nenašiel, nič to nemení na našom odhodlaní pokračovať v spolupráci," povedal pre oficiálnu stránku SZĽH prezident zväzu Igor Nemeček. Pripomenul, že SZĽH plne financuje rozhodcov v Tipsport extralige a platí klubom mandátnych trénerov pre mládežnícke kategórie. Okrem toho ešte distribuuje výstroj pre mladých hokejistov a v spolupráci s mestami a štátom finančne prispieva na obnovu zimných štadiónov.

"V spolupráci s vládou Slovenskej republiky chceme pomôcť hlavne pri rekonštrukcii zimných štadiónov," dodal Nemeček.

"Som si plne vedomý toho, v akej vážnej situácii sa slovenský hokej nachádza. Od momentu ukončenia mojej profesionálnej hokejovej kariéry som mal jediný cieľ: pomôcť slovenskému hokeju," uvádza Richard Lintner.

"Moje rozhodnutie prijať na seba túto zodpovednosť bolo ovplyvnené nezávislosťou najvyššej hokejovej ligy od zväzu. Som presvedčený, že prostredníctvom našej najvyššej hokejovej ligy môžeme ukázať, ako moderný marketing, disciplína, profesionalita, jasné pravidlá či nadšenie, v spolupráci s fanúšikmi a širokou hokejovou verejnosťou môže pozdvihnúť úroveň našej ligy a hokeja ako takého," dodal Lintner, ktorý kandidoval na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). V júnových voľbách na kongrese ale neuspel v súboji s dovtedajším šéfom zväzu Igorom Nemečkom.

Viac o téme: Richard Lintner Igor Nemeček SZĽH
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: archív Športiek; koláž Športky/kt
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy