sk  |  en
Štvrtok | 25.04.2024, 09:19 | meniny: Marek; zajtra: Jaroslava
  • | Svetový deň boja proti malárii

    Svetový deň boja proti malárii - Svetový deň malárie alebo Africký deň malárie sa každoročne pripomína od roku 2001 a je podporovaný Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Malária patrí medzi najzávažnejšie infekčné ochorenia, ktorého prenášačom je komár a vyskytuje sa najmä v tropických a subtropických oblastiach. Ročne je infikovaných približne 500 miliónov ľudí, pričom cez milión ľudí tejto zákernej chorobe podľahne. Tento deň je príležitosťou, aby sa organizácie angažovali v boji proti tejto chorobe s cieľom zabezpečenia účinnej kontroly malárie po celom svete.

  • | Svetový deň tučniakov

    Svetový deň tučniakov je venovaný vodným, nelietavým vtákom, ktorí žijú prevažne na južnej pologuli najmä v Antarktíde. Tento deň sa zhoduje so začiatkom každoročnej severnej migrácie tučniakov a je príležitosťou dozvedieť sa niečo viac o týchto nelietavých vtákoch, ale výborných plavcoch.

Lucia Lužinská a All Time Jazz Trio Vás pozývajú na koncert

14.02.2007 | Lucia Lužinská a All Time Jazz Trio Vás pozývajú na koncert, ktorý sa uskutoční 16.2.2007 o 20:00 v MUSIC CLUB WOCH, Františkánske námestie 7, Bratislava.

V máji roku 2005 Milan Lasica pokrstil debutové CD All Time Jazz Trio a Lucia Lužinská - FIRST TAKE. Následne formácia vystúpila na niekoľkých zaujímavých projektoch: Bratislavské Jazzové Dni 2005, Pianissimo- Banská Bystrica, Art Film 2006, niekoľko LIVE koncertov a vystúpení v rôznych televíziách a rádiách. V decemberi 2005 úspešne odpremierovali program Tribute To Nat King Cole vo viedenskom Joe Zawinul`s  Birdland.

All Time Jazz Trio v spolupráci s Pressburger Quartett tiež nahrali a vydali duet Lucia Lužinská a Milan Lasica - Vianočná pieseň. V novembri 2006 vyhrali 1.cenu na swingovom festivale Swingin´ Saxonia (SRN) a Lucia Lužinská získala tiež špeciálnu cenu poroty za sólový spev. Hudobníci v programe prinášajú modernejší prístup, tradičný repertoár s vlastnými aranžmánmi, ale aj skladby svetových inštrumentalistov a svoje kompozície zaranžované pre trio...

Formácia chystá ďalšie vystúpenia na 22.2. 2007 v Kursalone Piešťany a na 24.2. 2007 v Penzione Jazz Cafe v Čadci.

RSVP: +421 905115842 - Miriam Veterníková

-lr-

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost