Gaborik rangers hlava dole apr2012 reuters

Gaborik rangers hlava dole apr2012 reuters

Video: Marián Gáborík oslavuje „40“ a útočí na osobný rekord!

02. apr 2012 o 09:30
Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík v noci z nedele na pondelok strelil v aktuálnej sezóne zámorskej hokejovej NHL svoj 40. gól. Jeho presný zásah však napokon NY Rangers v súboji s Bostonom k bodom nepomohol, prehrali 1:2.

Marián Gáborík využil svoju pohotovosť a rýchlosť, keď na začiatku zápasu v obrannom pásme výborne zareagoval na zrazenú strelu Zdena Cháru, v samostatnom výpade doslova "trhal ľad" a výborne zvládol aj koncovku, brankár Tim Thomas jeho úmysel nedokázal vystihnúť. Boston potom v druhej tretine strelil dva góly a zápas dotiahol do víťazného konca. Kapitána hostí Cháru preto jeho "nevydarená" delovka až tak mrzieť nemusela. Aj on si v zápase pripísal bod za jednu asistenciu. Tridsaťročný rodák z Trenčína Gáborík je momentálne treťom mieste v tabuľke strelcov NHL, pred ním sú iba suveréni ako Jevgenij Malkin (48 gólov) a Steven Stamkos (56 gólov). V kanadskom bodovaní patrí hviezdy Rangers k 1. aprílu 2012 štrnásta priečka, na svojom konte má 74 bodov. Zo Slovákov je lepší iba Marián Hossa na desiatom mieste so 77 bodmi (29+48). Pre Maja Gáboríka je táto sezóna doposiaľ veľmi úspešná a príjemná. Jeho tímu sa konečne darí, veď "jazdci" bojujú o Prezidentskú trofej za víťazstvo v základnej časti, poslúcha aj zdravie, veď nevynechal jediný zápas a prvýkrát vo svojej kariére môže odohrať všetkých 82 duelov, nuž a vďaka tomu všetkému mu to šľape aj v produktivite. Gáboríkove bodové maximum v NHL je 86 b., strelecky to vytiahol najvyššie na 42 presných zásahov a túto métu môže ešte v tejto sezóne zlomiť alebo minimálne vyrovnať. Má na to ešte tri zápasy.

Gaborik a lundqvist rangers apr2012
Gaborik a lundqvist rangers apr2012

Henke svojmu kamarátovi dopraje
Štyridsaťgólového jubilanta "Gabbyho" po zápase za krásny gól vychválil aj jeho spoluhráč a dobrý priateľ brankár Henrik Lundqvist. "Marián Gáborík má veľmi zodpovednú a konzistentnú prípravu na každý zápas, preto sú aj jeho výkony veľmi vyrovnané. V tejto sezóne už strelil niekoľko famóznych gólov a stále mu to sype. Mám z neho radosť a veľmi mu to prajem, 40 gólovú métu si v tomto roku určite zaslúžil," povedala švédska opora v bránke Newyorčanov.

Aktuálne výsledky a tabuľky zámorskej hokejovej NHL >>

Tags: