Marián Varga vystúpi v Bratislave aj Novom Meste nad Váhom

NETKY.SK • 12 Január 2016, 08:37 • 2 min
Marián Varga vystúpi v Bratislave aj Novom Meste nad Váhom

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Marián Varga vystúpi 16. januára v bratislavskom Dome kultúry Devín a 5. februára v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom. Legendárny muzikant sa predstaví s programom Solo in Concert, v rámci ktorého zahrá vlastné kompozície a ponúkne tiež improvizácie na témy skladateľov, akými boli Ludwig van Beethoven, Antonio Vivaldi, Johannes Brahms či Johann Sebastian Bach.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročný Marián Varga študoval hudbu na bratislavskom konzervatóriu. Štúdium však nedokončil a stal sa členom skupiny Prúdy, s ktorou v roku 1969 nahral legendárny album Zvoňte, zvonky. Neskôr založil prvú česko-slovenskú art-rockovú kapelu Collegium Musicum, s ktorou vydal napríklad albumy Konvergencie (1971), On a ona (1979) či Divergencie (1981). Spolu s Pavlom Hammelom je autorom hudby muzikálu Cyrano z predmestia. Spolupracuje i s Moyzesovým kvartetom.

 

Informácie pochádzajú od PR manažérky agentúry Dr. Horák Beaty Rožárovej, z webstránky www.bluenote.sk a archívu agentúry SITA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies