Martin Jakubec: V Čechách som hviezda. Som lepší ako Weiter
15.9.2013 09:00
akt. 05.02.2019 01:37

Martin Jakubec: V Čechách som hviezda. Som lepší ako Weiter

Uložiť článok
Martina Jakubca netreba veľmi predstavovať. Je to spevák a moderátor, ktorý oživil značku Repete a vystupuje na Slovensku, no najmä v Čechách. Práve podľa jeho slov, tam sa stal hviezdou a tvrdí, že je lepší ako iní. Na našu otázku, či je lepší ako starí speváci ako Stašák, či Weiter, odpovedal jednoznačne, áno! Detaily z jeho života prezradil v rozhovore pre Aktuality.sk.

Ste spevák a moderátor. Oživili ste značku Repete. Čo vás k tomu viedlo?

Po smrti Ivana Krajíčka tu bolo veľmi hlucho a prázdno okolo stredného prúdu a Repete štýlu. Speváci sa po jeho smrti rozpŕchli na vlastné triko a nebol tu nik, kto by opäť oživil tieto staré, ale vždy dobré pesničky. Chcela to robiť Zora Kolínska, keďže zomrela, tak nádej padla. Potom to chcela robiť Eva Máziková, spadlo to, neskôr zas Štefan Skrúcaný, no vždy to zostalo na mŕtvom bode. A tak som tu prišiel ja. Oslovil som všetkých spevákov, ktorí v Repete účinkovali. Väčšina so mnou do toho išla, ako prvá bola Oľga Szabová. Postupne sa pridali ďalší - Lýdia Volejníčková, Dušan Grúň, Zdeno Sychra, Nora Bláhová, Monika Stanislavová, Gizela Oňová a Helena Vrtichová. Jednorázová akcia, ktorá bola zároveň aj posledná, sa uskutočnila s Otom Weiterom.

To znamená, že značku Repete vlastníte vy a budete si ju pevne držať?

Repete nikdy v živote nepustím do obehu pre darmožráčov a príživníkov, pokiaľ bude moje. Takže nikdy v živote nedovolím nikomu používať túto značku, iba licencovaním a postúpením práv pre televízie a spevákov, ktorí požiadajú o zastúpenie pod značkou. 

Nie všetci speváci vás majú v láske, kde sa stal problém?

4fotky v galérii Martin Jakubec

Spolupráca s Otom Weiterom bola chybou, pretože spevák prišiel do môjho osobného života v čase, keď som si myslel, že mu v roku 2008 pomôžem ešte v televízii Nautik, ktorá existovala. Následne sa od toho momentu spustila lavína veľmi silného konkurenčného boja, atakov, urážok a ohovárania v šoubiznise. A nebol v tom sám. Dochádzalo k vzájomným stretom, vyvrcholilo to do osobných averzii. Dochádzalo k šumom a ohováraniam medzi spevákmi a organizátormi koncertov a pod. Nedokázal pochopiť, že som skutočne lepší ako on. Myslel si, že je najlepší a najmladší, no tento pán má 59 rokov. Do života a na scénu však prišiel Jakubec, ktorý tu už 10 rokov robí ako jediný a vkladá do toho veľké peniaze. A tak tu došlo k veľkému, silnému konkurenčnému boju a hlavne generačným rozdielom a nezhodám. Preto časom Oto Weiter založil druhú partiu spevákov, ktorých stiahol. Rozbil aj moje duo s Lýdiou Volejníčkovou, ktorú nahovoril k sebe, s ktorou som spieval niekoľko rokov. Došli mi to oznámiť do Slovenského rozhlasu ako ona už nebude so mnou spolupracovať a rozhodla sa pre Otíka. Bolo to celé veľmi smiešne divadlo....

Vidieť vás v televízii, ktorá vysiela šlágre. Prečo vás diváci neuvidia v novej televízii Senzi?

Našli sa finančne silnejší ako je Jakubec. Bola veľká správa, že bude veľký mediálny nákup, že Jakubca zo Šlágru kúpi JOJka, no nakoniec k tomu nedošlo, lebo vedeli, že mňa nepotrebujú. Stačilo ukradnúť moje know-how a tiež aj Peterkovej z televízie, ktorá vysiela šlágre, takže ukradli Československý model, len si pomenili pár slovíčok. JOJka garantuje väčšie honoráre a preto speváci odo mňa odišli. Teraz pôjdu pod značkou Senzi alebo pod značkou JOJky a myslia si, že spravia veľké terno. Netreba však zabúdať, že všetko má svoj koniec a JOJka to berie silou, nie srdcom. A bude to tak len dočasné veľké haló, pretože ľudia nie sú blbí. Ja som robil 7 rokov kampaň na Repete a ľudia ma poznajú. Mladý to možno zožerie, ale nie stredná veková hranica. Tá nezožerie túto veľkú masívnu kampaň v telke, keď vie, ako to bolo myslené. Tým pádom to možno skončí skôr ako začalo. Mne títo ľudia odpadlíci nechýbajú, pretože ja som sebestačný.  Dokážem sám utiahnuť aj dvojhodinový koncert. Mám Božanku, Grúňa a Sychru. Sú to veľké a zvučné mená. Som rád, že títo speváci sú pri mne, sú lojálni a korektní. Moja produkcia ešte pred rokmi robila relácie zábavy v senzusáckom štýle po mestách pre regionálne televízie pod názvom Senzi paráda, Senzi TV zábava a Šláger paráda. To ani sme nemali len potuchy, že niekedy vznikne náš model Senzi TV v JOJke.

Čo chystáte pre svojich fanúšikov

4fotky v galérii Martin jakubec bilbord reklma

Už teraz pripravujem ďalšie projekty. Na Vianoce chystám vianočné CD a potom jadranské s Božankou. Idem robiť retro párty a momentálne sa natáča film, ale kvôli nevhodnému počasiu sa nateraz nakrúcanie stoplo. Ale všetko je rozbehnuté. Mám na budúci rok veľa aktivít, takže bude naozaj veselo. Rozbehol som bilbordovú kampaň s názvom "Ešte bude veselo", a tak aj bude, to garantujem. Nestratím sa, som mladý, mám kariéru pred sebou, nemám 59 ani 69, mám 30 rokov a život pred sebou. Platí moje pravidlo, že do mojej 50-tky vydám 99 cédečiek. Všetky peniaze, ktoré zarobím, dávam do hudby. Ja nestávam vily, alebo haciendy. Jedno vydanie CD nosiča ma vyjde na 7 tisíc eur. Momentálne mám vydaných 22 cédečiek, takže nezaháľam, ale makám na sebe. Robím to, čo ma baví. Idem robiť jednu pesničku a bude to naozaj pecka. Spomeniem tam veľa ľudí zo šoubiznisu, tak ako Ego alebo Rytmus, keď si niektorých berú do úst. Bude to necenzurované a verím, že pesnička bude mať úspech. Máte sa na čo tešiť.

Viac vystupujete v Čechách, takže tam si vás obľúbili?

Ja som v Čechách hviezda, pretože Česká republika ju zo mňa spravila. V Prahe som mal galakoncert, kde bolo 1500 ľudí, Česi ma prijali s obrovským potleskom a uznaním. Takže český Šláger zo mňa robí hviezdu. Keď na Slovensku na nás zabudli, v Čechách bodujeme. Som Československý umelec a tam, kde ma volajú, tam idem. Teraz budem mať vystúpenie v Poľsku.

Na sociálnej sieti sa objavili viaceré profily s vašim menom. Ste to vy?

Nie, určite nie ja. Niekto si to vytvoril a v mojom mene tam vystupuje. Píšu moje názory. Vzhľadom na to, že sa tam objavili aj urážky a bolo poškodené moje meno, rozhodol som sa konať a riešim vzniknutú situáciu.

Máte viacero titulov a pozícii. Koľko ich je?

Som spevák, moderátor, vydavateľ, producent televíznej zábavy, kreatívec, majiteľ mediálnej agentúry a reklamnej agentúry, majiteľ eventovej agentúry, publicista, som členom syndikátu novinárov, hovorca Medzinárodnej bezpečnostnej organizácie IKO KRIM, generálny sekretár a manažér Úradu pre Národný rozvoj Slovenskej republiky a asistent filmového režiséra.

To je veľa pozícii, zvládate to všetko?

Ambiciózny človek to dokáže zvládnuť a pre mňa to nie je problém. Všetko sa dá zvládnuť, keď človek chce.

Bol ste niekedy zamestnaný?

Tak toto je dobrá otázka. Je to rarita, ale nikdy som nebol zamestnaný. Pre nikoho som nepracoval. Robím a budujem svoje firmy a svoje aktivity.

Máte priateľku? Neplánujte si založiť rodinu?

Nemám priateľku a ani nechcem tak skoro mať. Takže neplánujem si teraz ani založiť rodinu. Mám veľa práce a na rodinu a deti by som nemal čas. Boli už aj také narážky, že každý mladý človek má svoju rodinu a ženu. Ja to však nepotrebujem, zaťažovali by ma záväzky. Už som počul aj rečičky, že som asi inak orientovaný. Keďže chodím a prijímam pozvania spievať aj do gay podnikov, pretože je tam super nálada s mladými som rád, že už oslovujem aj túto komunitu. (smiech). Nech si každý hovorí čo chce, ja mám svoj súkromný život, ktorý si veľmi chránim, samozrejme že nevylučujem, že mám milenecké vzťahy, ale je to moja súkromná záležitosť ako každého a nebudem o tom rozprávať. Nepotrebujem sa viazať, pretože keby som bol stále preč, tak by to jednoducho nefungovalo. Pri mojej práci musím mať kľud.

Blížia sa prezidentské voľby na Slovensku. Neuvažujete nad vstupom do politiky?

Za prezidenta by som určite teraz nekandidoval. Možno v budúcnosti áno, to nevylučujem. Avšak rád by som sa stal ministrom kultúry, za tým si stále stojím. Mám ambície sa ním stať. Ak by sa mi podarilo byť v Národnej rade aj ako poslanec, tak garantujem, že to by bol gól. Spojenie Mečiar, Slota, Mojsejová, Fico a Gašparovič by bol slabý odvar, čo by som tam ja spravil. Viete si predstaviť moje vyjadrenia v parlamente? O tom nemusím ani pokračovať. Spravil by som tam také ródeo, že by všetci čumeli. Keby som tam ja prišiel, tak by bola celá Národná rada hore nohami. To vám garantujem a ukončil by som to tak, že možno aj motyka vystrelí.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Martin Jakubec
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.