Matovič chce KDH uľahčiť výber kandidáta, Hrušovského nepodporí

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podľa svojho predsedu Igora Matoviča nepodporia v prezidentských voľbách Pavla Hrušovského, ktorý sa najčastejšie spomína ako kandidát v KDH. "By som im to uľahčil. Odporúčal by som im, aby osobne za mnou s takouto iniciatívou nechodili. Pavol Hrušovský si 20 rokov v politike odkrútil. Doprial by som mu politický dôchodok," povedal Matovič.

15.08.2012 11:22
Igor Matovič Foto:
Igor Matovič
debata (33)

Ten si nemyslí, že všetok rozum na Slovensku zhltli len politici a že len oni sú najmúdrejší a len medzi nimi je ten najlepší a najzodpovednejší kandidát na prezidenta. „Medzi obyčajnými ľuďmi je určite niekoľko desiatok lepších kandidátov na prezidenta ako najlepší politik, ktorý by za prezidenta kandidovať chcel,“ dodal s tým, že aj v hnutí diskutovali o prezidentských kandidátoch a padlo päť mien, ktoré však nechce publikovať, aby konkrétnym ľuďom neublížil. Matovič chce, aby kandidát na prezidenta bol občiansky kandidát.

Podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana v KDH sa o prezidentskom kandidátovi diskutuje. „Diskutujeme, rokujeme, nemáme túto tému v KDH uzavretú, ale najčastejšie sa spomína ako kandidát Pavol Hrušovský,“ povedal. V KDH však diskutujú aj o mene zakladateľa hnutia Jána Čarnogurského, ktorý sám prejavil záujem kandidovať v prezidentských voľbách.

Podľa Abrhana by bolo dobré, aby pravica otázku prezidentského kandidáta uzavrela v priebehu tohto roka. „Čím skôr sa to uzavrie v rámci KDH, tým viac bude priestoru pre diskusiu s ostatnými stranami,“ povedal Abrhan s tým, že KDH má záujem ponúknuť vlastného kandidáta. Po uzatvorení tejto otázky bude KDH o prezidentskom kandidátovi rokovať so stranami, ktoré sa hlásia k Ľudovej platforme, teda Mostom-Híd a SDKÚ-DS. Následne oslovia aj ďalšie strany.

33 debata chyba