Matovič pôjde na detektor lži aj pred ďalšími voľbami
26.2.2012 14:03
akt. 05.02.2019 01:18

Matovič pôjde na detektor lži aj pred ďalšími voľbami

Uložiť článok
Testovanie na detektore lži absolvuje líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič aj keď bude do parlamentu kandidovať nabudúce.

"Asi by som vodu kázal a víno pil, ak by som nechcel ísť. Samozrejme, že pôjdem aj nabudúce," povedal v rozhovore pre agentúru SITA. Tvrdí, že jeho záväzok je pre verejnosť zárukou čestného správania v politike. "Viem, že ja si nemôžem dovoliť o korupcii ani snívať," poznamenal.

Testovanie londýnskou spoločnosťou, ktoré v hlavnom meste Veľkej Británie absolvoval 17. februára, ho vyšlo na 600 libier, teda približne 710 eur. Matovič pripúšťa, že vyšetrenie nebolo práve najpríjemnejším zážitkom, znepokojovalo ho najmä množstvo dodatočných otázok, ktoré mu vyšetrujúci kládol a ktoré pritom neboli predmetom samotného testu. "Nebál som sa svojho svedomia, ale bál som sa, či sa to neskreslí," vysvetlil.

Matovič si naďalej myslí, že by bolo dobré, keby vyšetrenie na polygrafe absolvovali všetci ľudia, ktorí sa opätovne uchádzajú o miesto v Národnej rade. Ľudia s nekalými úmyslami by podľa Matoviča v takom prípade stratili záujem o angažovanie sa v politike, pretože by vedeli, že pri opätovnej kandidatúre, by sa museli testu podrobiť. Nazdáva sa, že pri mnohonásobnom testovaní by náklady klesli a mal by ich pokryť štát, je však ochotný zaplatiť ho aj z vlastných peňazí. "Keby to vyšlo 200 eur na jedného, tak je to spolu 30-tisíc eur. Keby to štát nezaplatil, tak to zaplatím sám z tých peňazí, čo by som zarobil za štyri roky ako poslanec." Úspešný test nemusí byť podľa lídra obyčajných podmienkou možnosti uchádzať sa o miesto v snemovni, stačilo by, ak by výsledok poznala verejnosť.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Voľby 2012
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.