Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2013 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Momenty, ktoré Vajdovi zmenili život: Každý deň sa mi plní sen!

Herec Jozef Vajda (57) porozprával o zlomových momentoch svojho života.

Jozef Vajda patrí už dlhé roky k slovenskej hereckej špičke. Účinkuje v Činohre Slovenského národného divadla a stvárňuje hlavnú postavu v seriáli Horúca krv. Nežnejšie pohlavie ho stále vníma ako sexsymbol, ale jeho srdce patrí iba priateľke Júlii.

Narodenie dcéryČakali sme prvého potomka, v tom období ešte neboli možnosti, aby sme sa dopredu dozvedeli, či to bude dievčatko, alebo chlapček. V ten večer som mal predstavenie. V pauze som telefonoval do nemocnice a dozvedel som sa, že som otec a mám zdravú dcéru. Bol to taký silný a krásny pocit, že hneď som to povedal kolegom.

Narodila sa mi Lea. Dušan Tarageľ sa neudržal a keď som mal výstup, tak ma zavolal: Lea, poď sem. Vtedy som prišiel na javisko a musel som to svoje šťastie povedať všetkým ľuďom v hľadisku. Bol to úžasný a nezabudnuteľný pocit, že som sa stal otcom.

Prvýkrát na maratóne

S priateľom Milanom Kňažkom sme sa rozhodli prekonať a prihlásili sme sa na Košický maratón. Vzali sme to veľmi vážne. Dvojfázové tréningy na Železnej studienke a nekonečné behanie v každej voľnej chvíli. Po štyroch mesiacoch driny prišiel vytúžený deň. Keď sme bežali, tisíce ľudí pri trati kričali: Kňažko, Kňažko a ja si hovorím: Mňa tu nikto nepozná? A zrazu sa ozvalo v dave: Jožko, Jožko! Narástli mi krídla od radosti, ale vtom sa ozvalo: Jožko, Jožko Króner, pridaj. Pochopil som, že ešte musím prejsť veľa kilometrov, aby ma ľudia poznali.

Prvýkrát na javisku

Vyrastal som v Nimnici na strednom Slovensku. Otcov brat Paľo Vajda, ktorý hral v orchestri Slovenského národného divadla na flaute, ma raz pozval do Bratislavy. Nikdy nezabudnem, keď ma ako malého chlapca prvýkrát zobral do Slovenského národného divadla a videl som hru Lampáš v réžii Karola Zachara. Veľkoleposť a mágia divadla ma očarili až natoľko, že som zatúžil stať sa hercom a tento sen sa mi plní každý deň.

Prvé auto

Za tvrdého socializmu nebolo možné prísť do obchodu a kúpiť si auto. Cez najväčšie známosti som konečne mohol prísť do Mototechny na Trenčianskej ulici a prevziať si svoje prvé auto. Bola to červená Škoda Garde. Celý šťastný som nastúpil a šiel domov do Petržalky. Keď som prešiel cez starý most, zrazu som pocítil tvrdý náraz. Zozadu do mňa narazilo policajné auto, ktoré nemalo v poriadku brzdy. Keď som vystúpil, neudržal som slzy, pretože moje nové auto bolo zničené. A keďže za socializmu všetko šlo, na druhý deň ma zavolali a dali mi kľúče od novučičkého auta. Len s jednou chybičkou – nebolo červené, ale bledomodré ako hrnce mojej babky. Preto som ho volal Bublinka.



Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné