Moruša: Čierna Tour bude podľa Jany Kirschner zážitok

Trojročný mimoriadne úspešný a odvážny projekt Jany Kirschner, ktorého výsledkom sú svojrázne nahrávky Moruša: Biela (2013) a Moruša: Čierna (2014), sa blíži do svojej finálnej fázy.

08.10.2015 12:09
Jana Kirschner Foto: ,
Jana Kirschner vyrazí na turné s Morušou: Čiernou po ôsmich slovenských mestách.
debata

Speváčka predstaví fanúšikom po prvý raz koncertnú podobu Moruše: Čiernej, no zároveň hovorí, že je to bude pravdepodobne posledná možnosť zažiť Morušu naživo. „Je pre nás dôležité dať ľuďom úžasný zážitok a niečo, na čo, veríme, nezabudnú celý život,“ hovorí Kirschner, ktorá na projekte spolupracovala so svojím partnerom a producentom Eddiem Stevensom.

Je to jedno z najočakávanejších turné. Speváčka sa teraz predstaví s novým zoskupením hudobníkov, o inštrumentálnu pestrosť rozhodne nebude núdza. „Bude nás o čosi menej ako na koncertoch Moruša: Biela, ale pribudli aj noví ľudia, napríklad fínsky vibrafonista Ilkka Uksila. Je to talentovaný chalan, ktorý študuje v Berlíne, a tešíme sa na to, čo do tohto projektu prinesie. Okrem toho všetci hrajú ešte na nejaký iný nástroj a počas koncertu sa budeme striedať, je to pestré. Koncerty budú mixom žánrov, ale aj farieb,“ prezrádza Jana Kirschner.

Album Moruša: Čierna sa nesie v ponurejšej atmosfére a je podareným experimentom, o čom svedčí aj singel Muzika!, kde text tvorí jediné slovo.

Počas koncertov zaznejú aj skladby z albumov Krajina Rovina, Moruša: Biela, ale speváčka sľubuje tiež svoje známe hity v nových úpravách. "Koncept tohto turné je trochu iný. Ide o modernejší zvuk spojený s videoprojekciou a elektronikou,” dodáva Kirschner. Na turné bude k dispozícii aj jej nový remixový album Moruša: Remixed. Na dvanástich remixoch skladieb z Moruší sa podieľali hudobníci z celej Európy. "Tento album by sme mali pokrstiť práve na jednom z koncertov. Takisto by sme chceli urobiť ďalší obrazový materiál a minimálne jeden z koncertov nahrať,“ uzatvára speváčka.

Moruša: Čierna Tour odštartuje vo štvrtok 8. októbra v Centre nezávislej kultúry Záhrada v Banskej Bystrici a bude pokračovať v Žiline, Martine, Trenčíne, Nitre, Prešove, Košiciach a svoju púť zakončí v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Jana Kirschner #Moruša: Čierna #Moruša: Biela #Morša: Čierna Tour