Na festivale Viva Musica! vystúpi Edita Gruberová

Podujatie ponúkne aj tento rok počas leta množstvo koncertov.

15.03.2016 07:00
Edita Gruberova Foto:
Edita Gruberová vystúpil na festivale Viva Musica!
debata

Na festivale Viva Musica! vystúpi aj slovenská sopranistka Edita Gruberová. Svetoznáma speváčka sa predstaví 22. júla v Novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave v rámci exkluzívneho operného recitálu v sprievode slovenského dirigenta a klaviristu Petra Valentoviča. „S manažmentom pani Gruberovej priebežne rokujeme už osem rokov. Sme preto veľmi šťastní, že sa nám konečne podarilo nájsť spoločný termín aj vhodný priestor. Jej recitál patrí medzi moje osobné festivalové nesplnené sny a už sa neviem dočkať, kedy sa s touto úžasnou umelkyňou stretnem osobne,“ prezradil riaditeľ festivalu Matej Drlička na margo interpretky, ktorá študovala na Konzervatóriu a Vysokej škole múzických umení v Bratislave.

Organizátori Viva Musica! sa aj tento rok rozhodli pre takzvaný prázdninový model. „Som rád, že sme sa minulý rok odhodlali k tomuto kroku. Diváci túto zmenu ocenili najmä z toho dôvodu, že sa im podarilo prísť na viac koncertov. Keď bol celý festival počas jedného týždňa, tak sa väčšina divákov musela rozhodnúť z časových dôvodov iba pre jeden alebo dva koncerty. Teraz majú na Vivu celé leto. Aj z hľadiska návštevnosti to bol zatiaľ najlepší ročník. Veríme, že systém pravidelných koncertov počas celého leta zafunguje aj tento rok,“ objasnil Drlička.

Program budú organizátori zverejňovať postupne. Okrem klasickej hudby sľubujú tiež veľký hudobný projekt pre deti. Otvárací galakoncert festivalu sa uskutoční pri príležitosti začiatku slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Festival sa tiež stal oficiálnym partnerom Súťaže študentov konzervatórií Slovenskej republiky a pre túto príležitosť vytvoril špeciálnu Viva Musica! festival Grand Prix. „Cena bude udeľovaná mladým hudobným interpretom a ponúkne im možnosť odohrania série honorovaných koncertných vystúpení vo vybraných mestách v rámci Slovenska v období letných mesiacov júl a august pod záštitou nášho festivalu. Cieľom tejto novovzniknutej koncertnej platformy je motivovať študentov hudobného umenia venovať sa klasickej hudbe, podporovať rozvoj ich profesionálneho umeleckého prejavu a ich prezentáciu na verejnosti mimo priestorov školy a zároveň prispievať k šíreniu a prezentácii klasickej hudby a slovenského interpretačného umenia v slovenských mestách,“ povedal riaditeľ podujatia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viva Musica! #Edita Gruberová