Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najradšej by som si kúpila nové rameno, vraví zničená Hantuchová

Domáce prostredie, skúsenosti, bojovnosť a tiež herná kvalita priniesli v konečnom dôsledku dva body Daniely Hantuchovej. To bol základ slovenského víťazstva nad Francúzskom vo víkendovom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny tenisového Pohára federácie.

05.02.2012 18:59
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová.
debata (1)

"Nebolo to jednoduché, asi rozhodli skúsenosti. Bojovala som o každú loptu a som šťastná, že som získala dva dôležité body a zvíťazili sme. Bol to krásny tenisový víkend aj vďaka fanúšikom, ktorí ma najmä v sobotu dokopali k víťazstvu,” vravela Hantuchová. V sobotu zdolala v trojhodinovom maratóne Pauline Parmentierovú 5:7, 6:1, 9:7 a v nedeľu pridala aj rozhodujúci tretí bod Slovenska, keď zvíťazila nad francúzskou náhradníčkou Alizé Cornetovou 6:3, 6:4.

Pôvodne ste v nedeľu mali nastúpiť proti Razzanovej. Čo urobí taká zmena súperky na poslednú chvíľu s hráčkou?
O tom, že budem hrať proti Cornetovej, som sa dozvedela iba pár minút pred zápasom a trošku ma to vyviedlo z miery, pretože takticky som sa pripravovala na inú hráčku. Pár gemov mi potom trvalo, kým som sa prispôsobila. Keď som však na Cornetovú našla recept, viac som si začala veriť.

Cornetová bola nebezpečná, ale tempo zápasu ste diktovali vy. Bolo to tak?
Hrala agresívne, dobre sa pohybovala, ale v rozhodujúcich momentoch som bola istejšia a skúsenejšia. Ani na moment som si nepripúšťala, že by som ten zápas mohla prehrať. Ak by sme aj museli ísť do tretieho setu, kondične som si verila.

Nebol to zbytočný taktický ťah francúzskeho kapitána, že dal proti vám prednosť hráčke, ktorá v sobotu nehrala a herne sa jej momentálne nedarí?
Ani nie. Dobre to vymyslel, lebo Cornetová má podobnú hru ako Parmentierová, ktorá ma potrápila. Razzanová hrá rýchle a priame údery, čo mne osobne viac vyhovuje.

Proti Parmentierovej ste v sobotu predviedli trojhodinový maratón. Prečo sa toto víťazstvo rodilo tak ťažko?
Prečo by som si to neskomplikovala, keď môžem… Úvod bol výborný, ale potom som prestala tlačiť a pustila súperku do hry. Možno je to tým, že kondične som veľmi dobre pripravená a podvedome cítim, že viem zvládať trojsetové zápasy. Moja tohtoročná štatistika to potvrdzuje. Vyhrala som ich už šesť.

V treťom sete ste prehrávali 4:5 a 0:30. Kritický moment, keď ste boli dve loptičky od prehry, ste zvládli. Vďaka čomu?
Vďaka skúsenostiam. V takej chvíli nesmiem mať v hlave nič vedľajšie, len momentálnu situáciu, ktorá sa má práve odohrať na dvorci a veriť si do poslednej lopty, že môžem vyhrať. Dala som vtedy do tých úderov všetko, sústredila som sa na prvý servis a keď to vychádzalo, súperka znervóznela a ja som to už v závere uhrala

Pred rokom ste odchádzali na turnaj do thajskej Pattaye po prehrách vo Fed Cupe a tam ste vyhrali celý turnaj. Teraz tam poletíte po víťazných zápasoch, ale s vidinou obhajoby bodov. Ako to na vás vplýva?
Vôbec sa tým nezaťažujem, že obhajujem nejaké body. Som dosť skúsená na to, aby som vedela, že to nemá význam. Čím som staršia, tým sa viac snažím užívať si tenis a svoju hru.

V akom stave je vaše dlhodobo boľavé rameno?
V hroznom. Najradšej by som si kúpila nové, ak by sa to dalo. Musím sa však zmieriť s tým, že moje podanie už nikdy nebude také, ako predtým. A niekedy ma to bolí ešte aj pri prvých dvoch-troch úderoch vo výmene.

1 debata chyba